Dürzi lidere göre Olmert gidici

Lübnan`ın Dürzü lideri, Hizbullah`ın zaferinin İsrail Hükümeti`ni düşüreceğini ve teröristleri cesaretlendireceğini söyledi

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Lübnan’ın Dürzi Lideri Walid Jumblatt bir konuşmasında, Hizbullah’ın “zafer”inin Başbakan Ehud Olmert’in hükümetini düşüreceğini ve İsrail ile Hizbullah arasında ikinci bir yüzleşmeye yol açacağını söyledi.
Suriye karşıtı Lübnanlı politikacı  ve Lübnan Sosyalist Partisi’nin lideri Jumblatt “İsrail’de ordunun kötü performansının araştırıldığını görüyorum. Olmert’in düşüşünü ve Netanyahu’nun başa gelişini, Hizbullah ve diğer bölgesel güçlerle ikinci bir yüzleşme öngörüyorum” dedi.
Jumblatt, 12 Temmuz’da Hizbullah militanlarının İsrail askeri devriyelerini tuzağa düşürüp iki askerini kaçırarak sekizini öldürmesiyle başlayan ve bir aydan uzun süren savaşta Hizbullah’ın “şüphesiz” galip olduğunu düşündüğünü dile getirdi. “Tabii ki Hizbullah kazandı. Otuz üç gün sonra, Lübnan’daki toplu yıkım haricinde İsrail’in güneyde üç santim ilerleyemediğini gördük. Hizbullah’ın hala olanakları var, silahlı kuvvetleri ve roketleri var” dedi.