Katliam iddialari asilsiz çikti

Lübnan kaynaklarının Hula Köyü saldırısında yeni bir katliamın yaşandığı açıklamaları asılsız çıktı. Lübnan Başbakanı Sinyora geri adım atmak zorunda kaldı

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
7 Ağustos’ta Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta olağanüstü toplanan Arap Birliği zirvesinde Arap liderlerden yardım isteyen Fuat Sinyora, göz yaşlarını tutamadı. Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıda açılış konuşması yapan Sinyora, bombardımanın ülkesini yıllarca geri götürdüğünü söyledi. TV kameraları önünde bir kaç kez göz yaşlarına boğulan Sinyora, İsrail’in Hula köyüne yaptığı saldırıda 40 kişinin öldüğünü açıklarken konuşmasına ara verdi. Arap dışişleri bakanlarının alkışları üzerine Sinyora konuşmasına devam etti.
Sinyora akşam saatlerinde ise Hula köyü ile ilgili  açıklamasında düzeltme yapmak zorunda kaldı. Sinyora,  açıklamayı “kesinleşmemiş bilgilere dayanarak” yaptığını, binanın 40 kişi üzerine çöktüğünü sandıklarını söyledi. Sinyora olaydaki ölü sayısını 1 olarak değiştirdi.
Bir kaç gündür İsrail askerleri ve Hizbullah gerillaları arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Hula köyündeki ölü sayısı, en son olarak BM tarafından 5 olarak ilan edildi. Yerel televizyonlar da yıkılan binaların altından 65 kişinin sağ olarak çıkarıldığını bildirdi. Sinyora daha önce de olayların başlamasından bir hafta sonra 18 Temmuz günü yaptığı TV açıklamasında göz yaşı dökmüştü.