SSK, Bağ-Kur ve Emeklilere müjdeSSK`lilar Or-Ahayim`den yararlanabile

Sibel KONFİNOGeçen yıl Özel Sigorta şirketleriyle anlaşmalı hastane statüsüne giren Balat Or-Ahayim Hastanesi, bu yıl Devlet Kurumları ile işbirliği yapıyor. Buna göre SSK çalışanları ve emeklilerine, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, TBMM üye ve emeklilerine Or-Ahayim Hastanesi hizmet verebilecek. Poliklinik, laboratuar, tanısal sağlık hizmetleri d

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Özel Balat Or-Ahayim Hastanesi, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü ile, gerekli çalışmalarını tamamlayarak, sağlık hizmetlerini SSK hastalarına da açtı.
Or-Ahayim evvelce Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye ve emeklilerine, onbeş branşta poliklinik ve ameliyat hizmetini vermekteydi.
Balat Or-Ahayim Hastanesi, uzun süredir uğraş verdiği çalışmalarının sonucunda, Devlet kurumları ile anlaşmalı hastaneler arasına adını yazdırdı. Tüm SSK çalışanları ve emeklileri, Genel Cerrahi, Ortopedi, Üroloji ve Göz branşlarında poliklinik ve ameliyat hizmetleri, geçtiğimiz haftalarda verilmeye başlandı.
SSK hastaları röntgenlerini Or-Ahayim’de çektirebilecek, mamografi aletinden yararlanabilecekler. Sözleşme aşamasında olan diğer branşlar da peyderpey hizmete girecek. Bağ-Kur’lular için, kulak-burun-boğaz, kadın doğum branşları sözleşme aşamasında.
Devlet kurumlarından sigortalı olan hastalar, çok yakın bir gelecekte, Or-Ahayim’in modernleşen Fizik Tedavi Merkezi’nden yararlanabilecekler. Bu yıl hizmete giren Alegre Torel Geriatri Pavyonu’nun yanısıra, fizyoterapi ve rehabilitasyon konusunda, Or-Ahayim Hastanesi Optimum Sağlık Sistemleri Ltd. Şti. ile birlikte yatırımlarını genişletti.
Or-Ahayim Hastanesi geçen yılın Nisan ayında Özel Sigorta şirketleriyle işbirliğinde bulunarak, bazı sigorta şirketlerinde poliçeleri bulunan hastalara da hizmet vermeyi sürdürüyor. Or-Ahayim Hastanesi, Yapı Kredi Sigorta, Axa Oyak ve İsveç Sigorta şirketleriyle, anlaşmalı hastane statüsünde hasta kabul etmeyi sürdürüyor.
Devlet kurumlarıyla yapılan anlaşmalar hakkında bilgi almak üzere Or-Ahayim Hastanesi’ne gittik. Başhekim Dr. Vedat Mizrahi, en yetkili ağız olarak bizlere şunları söyledi: “2006 yılında oldukça hızlı başlayan hastanemiz iki yıldır mevcut olan devlet memuru ve emeklilerinin tedavi anlaşmalarına Bağ-Kur sigortalı ve emeklilerini de ekledi. Yoğun çabalar sonucu hastanemiz ile SSK arasında sözleşme imzalandı ve SSK kapsamındaki hastalarımız da hizmetlerimizden yararlanmaya başladılar. Bu gelişmelere paralel olarak ayakta hizmet almak için polikliniğimize başvuran hastalarımızın sayısında ciddi bir artış oldu. Tümüyle yenilenen Alegra Torel binasının bir katı yeni poliklinik, laboratuar ve yeni eklenen mamografi ünitelerine ev sahipliği yapmaya başladı.
Artan hasta talebi ile birlikte hastanemiz ameliyathanesinde gerçekleştirilen ameliyat sayıları ile gastroskopi, kolonoskopi gibi tanısal ve girişimsel işlemler önemli miktarlarda arttı. Eski poliklinik binamız gerekli düzenlemeler yapılıp bir terapi havuzu da eklenerek modern bir fizik tedavi merkezine dönüştürüldü ve personeli ile hasta kapasitesi yaklaşık beş kat arttırıldı.
Hastanemizin tüm bölümleri Sağlık Bakanlığı’nın Avrupa Birliği normlarını da gözeterek yayınladığı son özel hastaneler yönetmenliğine uygun olarak düzenlendi ve ruhsatlandırıldı. Bu gelişmelerle birlikte hastanemizde otomasyon sistemleri geliştirildi ve hastalarımızda maksimum memnuniyet yaratabilmek için çalışanlarımıza yönelik eğitimler de arttırıldı.
Bir önceki yıl Türkiye’de ciddi araştırma kuruluşlarının yaptığı çalışmalarda sağlıkta marka olduğunu ispatlayan hastanemiz 2006 yılında da inanıyorum ki, sizlere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecek ve güveninize layık olmaya çalışacaktır.”