Uyaniş

19 Temmuz Çarşamba günü Golden Age`liler Kilyos Demirciköy`de yer alan bir cafede yazlık faaliyetlerini gerçekleştirdiler.75 kişilik katılımcı grubun çoğunluğu mekanın rahat ortamında sohbet etmeyi tercih ederken bir grup da denizden faydalandı. Öğle yemeği, öncesi ve sonrasında çeşitli ikramlar, çay kahve molaları ile devam eden günden m

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Beki BARDAVİD

Yakup Almelek bir oyun yazdı. Hangi Yakup? Bizim Yakup elbet.   Sanatçıdır Yakup biliyorsunuz, biliyoruz. Ve de Şalom Gazetesi’nde köşe yazarıdır. Kitap yayımlar, marş besteler oğlu Alper ile birlikte, öyküler yazar,.. Aslında işadamıdır ama şimdi de bir oyun yazdı.  Gittik elbet.  Muammer Karaca Tiyatrosu’nda açılışı yapıldı.
Önce zarif bir kokteyl.  Sonra da oyun. 
Uyanış yılların tiyatrocularının yazacağı bir oyundur, üç perdelik.  Cenap Küçüksu’nun yönettiği bir oyundur Uyanış.
“Kurtuluş”  (bir film), “Zoraki Casus” (bir yabancı film), “Benim Öğretmenim”, ve en önemlisi soluk soluğa izlediğimiz uzun süreli “Perihan Abla ABLA” dizisi.   Şimdi de Uyanış. ve Vildan Önbey’in başrolünde Ayla olarak bulunduğu bir oyun.
Başında ciddi sahneleri çocuksu bir davranış içinde oynayan Vildan Önbey, sonradan perdeler açılıp kapandıkça  anne-kız arasında baş gösteren bir sevgisizliğin söz konusu olduğunu anladık. İnanmak istemedikse de durum böyleydi.  Oyunun sonunda annenin duygusu değişti ve kızını çok sevdi; ve böylece izleyici olumluya doğru yol aldı.
Yaşamdan alınan bu olay başka olaylarla birleşti ve oyun sahne aldı.  Oyuncular kimi SODER’den, kimi  TV dizilerinden veya  başka oyunlardan.  Tümü bilgili, tümü deneyimli, gençliklerine karşın…
Kışın ‘Uyanış’ sürekli oynayacak olan bir oyun. O denli az insan izledi ki.  Bir de Cenap Küçüksu’yu yakından tanıdık. Bir yönetmen, istediğini elde eden bir usta, oyuncuların tümü de seçme. Kışa sanırız ekimde bu oyun sürekli oynayacak.