Hahambaşi Rav David Asseo anildi

Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, cumartesi verdiği demeçte İsrail`de tutuklu bulunan Filistin ve Lübnanlı mahkumların serbest bırakılması için Hizbullah`la işbirliği yapmaya niyeti olmadığını açıkladı.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

2002 yılında kaybettiğimiz Hahambaşı Rav  David Asseo’nun yıllık duası (6 Av) 31 Temmuz Pazartesi günü Ulus Mezarlığı’nda  gerçekleşti.
Hahambaşı Rav İsak Haleva, başta olmak üzere tüm Bet- Din üyeleri, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, vekil ve  yardımcıları  Aşkenaz Cemaati Başkanı Sadi Feldman’ın yanı sıra hahambaşılık müşavirleri, cemaat üyelerinin hazır bulundukları duaya Rav Asseo’nun ailesi ve sevenleri katıldı.
Mezarı başında okunan duayla başlayan tören midraşta dualar ve Rav Adoni’nin konuşmasıyla devam etti.
Rav Adoni, birlikte çalıştığı Hahambaşı Rav Asseo için; “Din adamları ebediyete intikal ettiklerinde sonra bile hep anılırlar. Rav Asseo kubbede hoş bir seda bıraktı. Söylediği her sözü dinlenilen, örnek alınan bir kişilikti. Ailesine ve toplumuna her konuda örnek oldu. Öğrencilerine konuşmasıyla, giyimiyle, nezaketiyle önderlik etti” dedi. Anma duası verilen seuda  ile sonlandı.