UÖMO`da ÖSS tercihleri yapiliyor...

Ester YANNİERZarflara doldurulan gazete kupürleri, bayram tebrikleri, kartpostallar ve resimlerle oluşturulan arşivin nüvesi bugün 2.500`ün üzerinde kitap, dijital arşiv ve dolaplar dolusu dosya ile geleceğe ışık tutuyor. Şalom`un Arşiv Sorumlusu Eti Varon`dan konuyla ilgili okurları bilgilendirmesini istedik

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

2005񮖦 ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı’nda Türkiye genelinde UÖMO öğrencilerinden Sözel de 265. olan Berry Azaryad, Eşit Ağırlıkta 1650. olan  Sibel Sever ve Sayısal alanda 3513. olan Nedim Azgari’nin elde ettikleri başarı UÖMO’da sevinç yarattı.
Bu yıl 1.5 milyon kişinin katıldığı ÖSS’de Türkiye genelinde %1’lik dilime giren UÖMO  öğrencilerinin başarılarının yanı sıra okul genelinde öğrencilerin aldığı sonuçlar UÖMO eğitimcileri ve idarecilerinin yüzünü güldürdü. Yıl boyunca, Ulus Özel Musevi Okulları’nın uzman eğitim kadrosu ile sınava hazırlanan öğrenciler, ÖSS tercihlerini de yine eğitimcileri ile birlikte yapacaklar.
İlk kez farklı bir sistemde yapılan ÖSS’de öğrencilerin ve velilerin kafalarındaki tüm sorulara cevap vermeye hazır olduklarını belirten UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi “Bu yıl farklı bir sistemde yapılan ÖSS’de bir çok öğrencimiz hedeflediği başarıyı yakaladı. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da uzman eğitimcilerimizle birlikte öğrencilerimizin sıralamalarını birebir yapacağız. Bu yılki sistemde doğru tercih ve sıralama çok önemli.  En büyük dileğimiz öğrencilerimizi doğru tercihlerle istedikleri bölüm ve üniversitelere yerleştirmek” diyerek UÖMO eğitim kadrosuna özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.