İsrail Devlet Başkanliği makaminda skandal

Türkiye ile Filistin yönetimi arasında yapılan anlaşma sonucu Türkiye, FÖY`e bir milyon dolar tutarında yardım yapacak. Dışişleri Bakanı Gül, Erez Sanayi Bölgesi`nin yeniden canlandırılmasına yönelik adımlar atıldığının altını çizdi

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail Devlet Başkanı Moşe Katsav eski  ABD Başkanı Bill Clinton skandalını aratmayacak boyutta bir şantajla  karşı karşıya kaldı. Katsav  konu ile ilgili olarak başsavcılığa şikayette bulundu

Geçtiğimiz pazartesi günü İsrail Devlet Başkanı Moşe Katsav makamındaki hiçbir kadın görevli ile profesyonel gerekliliğin dışında herhangi bir ilişki yaşamadığını açıkladı.
Yabancı ülke diplomatların katıldığı tören sonrasında konuşan Katsav, karşılaştığı şantajla ilgili hiçbir soruya cevap vermeyeceğini ve konunun kendisiyle Başsavcı Menahem Mazuz arasında kalması gerektiğini söyledi.
Katsav konuyu halka açık şekilde konuşulmayacak kadar değersiz bulduğunu dile getirirken; "Bu konuyla ilgili  herhangi bir şekilde panik olmaya  gerek duymuyorum. Ofisimde çalışan hiçbir bayan eleman ile iş ilişkim dışında bir ilişkim olmamıştır’’ dedi.
Adalet Bakanlığı yetkilileri Başsavcı Menahem Mazuz’un, şantaj yapan Devlet Başkanlığı ofisinin eski görevlisi  hakkında soruşturma açabileceğini bildirdi.
Mazuz Knesset’te konuyla ilgili kurulan komisyona, Devlet Başkanlığı’nın eski bir  görevlisinin Katsav’a şantaj yaptığını söyledi.
Yetkililer, Katsav’ın kanıt olarak ortaya atılan şantaj kasetini başsavcıya iletmemesi  durumunda dahi soruşturmanın sürdürüleceğini ve gereken cezanın verileceğini bildirdi. Başsavcı Mazuz şantaj kasetini geçen hafta İsrail devlet başkanından  istemişti.