36`lik Agassi alkişlarla veda etti

Wimbledon Agassi için her şeyin başladığı ‘yer`di.Tenis dünyası iki farklı jenerasyonun nefes kesen oyununu Wimbledon`da izleme şansı yakaladı. 36 yaşındaki Agassi 1992`de ilk Grand Slim`ini kazandığı Wimbledon`a alışlarla veda ederken, 20 yaşındaki Nadal yola devam etmeyi başardı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Agassi Wimbledon'da
son vuruşlarını yaptı !
36 yaşındaki Agassi elinden geleni yaptı. Wimbledon'da Merkez Kort'ta tribünleri tıka basa dolduranların yoğun desteği ile maça başlayan ve sürdüren Agassi, 20 yaşındaki Nadal karşısında çok iyi bir performans sergiledi ancak son zamanların en formda ismi olan genç İspanyol , Agassi'yi devirerek kariyerinde ilk kez 4. tura yükselmeyi başardı.
Agassi'de "her şeyin başladığı yer" dediği Wimbledon'da son kez izleyenlerine muhteşem bir oyun sergileyerek veda etti. Agassi, ABD Açık ile birlikte tenise veda edeceğini Wimbledon başlamadan kısa süre önce açıklamasına sebep olarak "Her şeyin başladığı yerde bu açıklamayı yapmanın uygun olacağını düşündüm" diyerek belirtmişti.  Agassi 1992'de kariyerinin ilk Grand Slam turnuvasını kazandığı Wimbledon'da son kez korta çıkarken 3. turda eşleştiği 2 numaralı seri başı Nadal karşısında oyuna hızlı başlayarak 2. turda 5 set yaparak maçı kazanan Nadal'ın yorgunluğundan faydalanıp yaş dezavantajını ortadan kaldırmak istedi.
Fakat Nadal bir idolünü devirerek Wimbledon'da kariyerinde ilk kez 4. tura çıkmayı başardı. Öte yandan Merkez Kort'ta herkes ayağa kalkarak Agassi'yi alkışlarla uğurladı. Agassi'nin tribünde yer alan kortun efsanelerinden eşi Graf da dahil bir çoklarının göz yaşlarını tutamadığı Merkez Kort’ta uzun süre ayakta alkışlarla uğurlanan Agassi her zamanki öpücüklerini Merkez Kort’un tam ortasına geçerek  dört bir yana yolladı.  Kısa bir açıklama yapan Nadal, Agassi gibi bir efsane ile karşılaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi ve Agassi'ye bu spor adına bugüne kadar yaptıklarından dolayı teşekkür ederek kendisinin tenis tarihinin en iyilerinden biri olduğunu belirtti.  Agassi ise; çok duygusal bir dönem yaşadığını belirtirken göz yaşlarına tutamayarak geride bıraktığı yıllarda destek veren herkese  teşekkür etti. Özellikle taraftara teşekkürlerini ileten Agassi'nin konuşması sürekli olarak alkışlarla bölünürken, Wimbledon'a son gelişinde ne yapabileceğinden emin olmadığını ama taraftarlarına her zaman güvendiğini belirtti.