ABD`de zafer Schumi`nin!

Erol SABANYediden yetmişe tüm araba fanatiklerinin hayranı olduğu Ferrari, 599 GTB Fiorano modeliyle yüksek performanslı araba üretme yeteneğini üzerinde çalıştığı ileri teknolojiyle birleştiriyor. Yakında tüm dünya yollarında hayranlıkla seyretmeye başlayacağımız bu model içinde barındırdığı teknolojik yenilikler, üstün

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ferrari pilotu Michael Schumacher sezonun 10. yarışı ABD GP'sine pole pozisyonunda başladı ve damalı bayrağı da ilk göğüsleyen isim olmayı başardı. Schumi'nin arkasında takım arkadaşı Massa yer aldı. Bu arada ABD GP'si 22 araçla başladı ama kazalar sonrasında 9 araçla tamamlanabildi

 

Kazalar, arızalar ve nefes kesen bir ABD GP'si geride kalırken kürsüde 1DŽ yapan Ferrari! Sezonun 10. yarışı Indianapolis'de tamamlandı ve ABD'de damalı bayrağı göğüsleyen Michael Schumacher oldu. Schumi'nin hemen arkasında ise Felipe Massa yer alırken İspanyol şampiyon Alonso'nun peş peşe zaferler serisi son buldu.

Schumacher kariyerinin 87. zaferine ulaşırken pole'de başladığı GP'de, Brezilyalı takım arkadaşı Felipe Massa 2. sırada yer alarak kariyerinin en iyi derecesini elde etti. Bu zafer ile Schumi genel klasmanda Alonso ile arasındaki farkı 19 puana indirmeyi başardı ve sezonun tamamlanmasına 8 GP kaldı. Alonso şu anda 88 puana sahip ve 2. sırada yer alan Schumacher'in 69 puanı bulunuyor. Peş peşe 4 zafer ve 15 podyum elde eden Renault pilotu, Indianapolis'de ancak 5. olurken takım arkadaşı Giancarlo Fisichella 3. sırada podyumu tamamladı.

Ferrari'nin 1DŽ olması dışında GP'ye damgasını vuran en önemli olaylardan biri, ilk turda yaşanan kazan oldu.  Giancarlo Fisichella'nın ardından GP'ye pit'de başlayan Toyota ile Jarno Trulli 4. sırada yer almayı başardı.  Alonso geçen Temmuz'da Macaristan'dan 11. olduğundan beri elde ettiği en kötü dereceye ABD'de imza atarken en azından kariyerinde daha önce tamamlayamadığı GP'yi bu sefer bitirdi.  Ferrari'nin 1DŽ yaptığı GP'de 7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman efsanesi de F1'in Amerika'ya döndüğü 2000'den beri Indianapolis koşulan 7 GP'den 5'ini kazanmış oldu.

Alman pilot geçen yılda Ferrari'yi 1DŽ yapmayı başarmış ancak güvenlik fiyaskosu altında koşulan GP'de sadece 6 araç start almıştı.

ABD GP'si 22 araçla start aldı ancak ışıkların sönmesinden bir kaç saniye sonra bu sezonun en büyük kazası yaşandı ve ancak dokuz araç GP'yi tamamlayabildi. Brickyard'da sadece Nico Rosberg puan alamayan isim oldu.

Honda'dan Brezilyalı Rubens Barrichello 6. olurken Britanyalı David Coulthard 7. ve İtalyan Vitantonio Liuzzi 8. sırada yer almayı başararak Toro Rosso ve kendisinin ilk puanlarını topladı.  Açılış virajında yedi araç kazaya karışırken McLaren'den Kolombiyalı Juan Pablo Montoya ile Kimi Raikkonen saf dışı kalan iki önemli isim oldu.

BMW Sauber'den Nick Heidfeld 3dž takla atarak yara almadan kazadan kurtulurken, Jenson Button kazaya kıl payı karışmasa da ön kanarında sorun yaşadı ve GP'ye geri dönemedi.

Midland'dan Portekizli Tiago Monteiro ve Super Aguri'den Takuma Sato ise ilk kazanın ardından Güvenlik Aracı pisti terk ettikten bir kaç saniye sonra birbirlerine girerek saf dışı kalan diğer pilotlar oldu.