Onbaşi Gilad Şalit hayatta

İsrail ile Filistin hükümeti arasında arabuluculuk yapan Mısır Hükümeti`nin bildirdiğine göre, 25 Haziran`da İsrail Ordusuna yapılan saldırı sırasında Gazze sınırında kaçırılan Onbaşı Gilad Şalit halen hayatta.

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Londra merkezli Al Hayat Gazetesi, İsrail ile Filistinli teröristler arasında arabuluculuk yapma girişiminde bulunan bir Mısır güvenlik ekibi, kaçırılan asker Gilad Şalit’i Gazze’de ziyaret ettiğine ilişkin bir haber yayınladı.  Gazete, Gilad Şalit’in  kurşun  yaralarının tedavi edildiğini bildirirken, ziyaretin ne zaman gerçekleştiği hakkında bilgi vermedi.
Mısır hükümeti ziyaret konusunda henüz bir açıklamada bulunmazken, istihbarat örgütünün çalışmaları hakkında yorum yapmak istemediği gözlendi.  Onbaşı Şalit’in kaçırılmasından beri Mısır hükümeti, Hamas örgütüne bağlı Filistinli terör gruplarıyla görüşmeye çalışıyor. 
Pazar günü gerçekleşen haftalık hükümet toplantısında, İsrail Başbakanı Ehud Omert, teröristlerin, en çok terörist hükümetlerinin harekatlarının sonuçlarına katlanmak zorunda kalan Filistin halkına zarar verdiğini söyledi.  Olmert, Şalit’in serbest kalması için Filistinli mahkumların serbest kalmasını kabul etmediğini yineledi.