Bu Pazar sabahi Café Meya`da kahvalti edin…

Batya KebudiGüneşin sıcaklığını hissettirdiği bu güzel günlerde içim sahil kenarında yürüyüp, denizin o güzel havasını hissetmek, kuşların sesini dinlemek istiyor...

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Pazar sabahı yürüyüşü sonrasında da yapılacaklardan en güzeli ; sahil kenarında hoş ve şirin bir Cafe’de bir kahvaltı etmektir. Bende bir çok kişi gibi aynısını yaparım. Bu aralar yeni bir mekanı kendime ev edindim.
Neresi mi? Şu sıralar favorim Bebek’te Mısır Konsolosluğu’na gelmeden yolun sol tarafındaki Café Meya.
Bilenleriniz var mı?
Ben geçenlerde keşfettim, müdavimi oldum. Artık her Pazar oradayım. Tüm ekiple arkadaş oldum, düşünün ne sıcak ve rahat bir ortam.
Sahilde yürüyüş yaptıktan sonra hem dinlenmek, hem de bir şeyler yemek için gittiğim Cafe Meya’ya evim diyorum artık.
Bebek sahilinde muhteşem manzarası, birbirinden lezzetli yemekleri, ev yapımı tatlıları, sıcak ortamı ile sabah 09.00’dan gece 02.00’a kadar her gün açık, o nedenle her zaman birilerine rastlamanız mümkün. Bana bile…
Mekan içerisindeki deri koltuklar ve sandalyeler içeri girdiğiniz anda gözünü çarpıyor. Cafe Meya’nın  iç tarafı yaklaşık 40, dış tarafı ise 50 kişiye yakın misafirini ağırlayabiliyor. Kişiye özel partilerde, 100 kişiye kadar yemekli veya bar olarak hizmet veriyor. Doğum günlerine, yıldönümlerine, kına gecelerine ev sahipliği yapıyor.
Mekanın sahibi Cefi Arditi verdiği özel partilerle adından söz ettiriyor. Partilerde dj eşliğinde müzik mekanı hareketlendiriyor. Sakın kaçırmayın…
Gündüzleri kafe olarak hizmet veriyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise tam bir parti ortamı oluyor. Yeni insanlarla tanışmak için oldukça uygun bir mekan.
Çok sade ama leziz bir mönüsü var. Ağırlıklı olarak Dünya ve Fransız mutfağından oluşuyor. Yemekler inanılmaz bir damak tadına sahip, ben çok seviyorum.
Özellikle Pazar sabahları Bebek sahilinde kısa bir yürüyüşün ardından fırında kaşarı eritilmiş, fesleğenle tatlandırılmış simit, bakır sahanda yumurta ve enfes kahveleriyle güne keyifle başlayabileceğiniz mekânda, öğlenleri tamamen doğal ürünlerin kullanıldığı salata çeşitleri, ve leziz sandviçlerle bir mola verebilirsiniz.
Meya’da kredi kartı geçiyor.
Otoparkı yok.
Rezervasyon yapmadan gidebilirsiniz.
Partiler için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.
Bir süredir alışkanlık haline gelen Pazar sabahı Meya kahvaltılarını sizlerle paylaşmak istedim. Eğer gidersiniz benden selam söyleyin…