Beyoğlu`nda Vakko devri sona eriyor...

"Albert Levi Ödülleri" 2005-2006 eğitim döneminin son gününde ,tüm yıl boyunca sistemli bir şekilde çalışan başarılı öğrencilere verildi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Şen Şapka ile moda yolculuğuna başlayan Vitali Hakko, daha sonra oluşturduğu ve  Türk moda dünyasına yön veren temel firmalarından olan Vakko’nun Beyoğlu’nda 44 yıldır  sürdürdüğü önderliğini temmuz ayı sonunda noktalıyor.
1962 yılından  günümüze değin, Beyoğlu’ndaki beş katlı mağazasında hizmet veren Vakko, İstanbul’un çeşitli semtlerinde bulunan mağazalarının yanı sıra  ağustos ayından itibaren Kanyon’da bin metrekare büyüklüğündeki yeni mekanında  hizmet  vermeye devam edecek. Cem Hakko, İstiklal Caddesi’ndeki 5 bin metrekare büyüklüğünün bir avantaj olduğu ancak tüketicilerin yatay mağazaları tercih ettiklerinden böyle bir değişime gittiklerini, ayrıca Merter’de bulunan üretim tesislerini de şehir dışına taşımaya hazırlandıkları  açıkladı. Türkiye de bir çok ilke imza atan Vakko, "mevsim sonu indirimi" kavramını Türkçeye kazandırmıştı. 
Vitali Hakko, Beyoğlu’nu yaşadığı sorunlardan kurtarmak ve eski günlerine yeniden kavuşturmak amaçlı bir çok girişimde bulunmuş, Beyoğlu Güzelleştirme Derneği’nin kurulmasında önayak olmuştu.