Ulus Özel Musevi Lisesi kep firlatti…

Ulus Özel Musevi Lisesi 2005-2006 eğitim yılı mezunları, Amram Oditoryumu`nda düzenlenen bir törenle diplomalarını aldılarEster YANNİER

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ulus Özel Musevi Lisesi, aralarında birinci sınıftan itibaren bu okulda eğitimini sürdüren 47 öğrencisini 21 Haziran akşamı Amram Oditoryumu’nda düzenlenen bir törenle mezun etti. Sunuculuğunu Tülay Gürler ve Asım Erhanezer’in üstlendiği  diploma töreni, öğretmenler ve öğrenciler oditoryuma girmelerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törenin ilk konuşmacısı Okul Müdürü Funda Kara idi. Kara salonu dolduran velilere, öğretmenlere seslendikten sonra öğrencilere dönerek ileride karışılacakları güçlükleri aşmalarına yardımcı olacak gerekli donanıma sahip olduklarını belirtti. Kara sözlerini: "Akarsu yolunu bulur, derler. Sizler de pırıl pırıl ‘akarsular’sınız. ÖSS sonucunuz ne olursa olsun hepiniz yolunuzu bulacak ve en temiz denizlere ulaşacaksınız.Yolunuz açık olsun çocuklar.." diyerek tamamladı.  Okul birincisi Nedim Azgari, ikincisi Eslin Malki ve üçüncülüğü paylaşan Sibel Sever ile Galya Kohen’e Albert Levi ödüllerini Laurie  Levi verirken icatlarıyla okulun adını yurt içinde ve yurt dışında duyuran Rudi Maça’ya "Okul Özel  Ödülü"nü Vakıf Başkan Yardımcısı İzi Aşkaner sundu.
Hahambaşı Rav İsak Haleva yaptığı konuşmada öğrencileri kutlayarak, hayatta başarılar diledi.Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya ise öğrencileri kutladıktan sonra  mezun oldukları okulu unutmamalarını,  onlara kapıları her zaman açık olan okullarının, idari kurulunda veya yönetiminde görev almalarını dilediğini söyledi.  UÖML Vakfı  Üyesi ve Aviva Hayat Sigorta Genel Müdürü Keti Bonofiel, kendi eğitimi ve  hayat tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.  Bir yıl süreyle okulun Öğrenci Birliği Başkanı olan Yoni Pinto, duygu ve düşüncelerini dile getiren  konuşmasında arkadaşları ve şahsı adına kendilerini yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti. Mezun öğrencilerin bir alt sınıftakilere devir ettikleri bayrak ve okul flama töreninden sonra İngilizce Öğretmeni James Snow, yıl süresince  öğrencilerle yaşadığı anılarını konuklarla paylaştı ve yeni mezunlara başarılar diledi. Snow’un konuşmasını tercümesini ise lise son sınıfa geçen Reysi Yasavul yaptı.
Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, törende hazır bulunan cemaat idarecileri ve öğretmenleri  diplomaları öğrencilere verdiler. Yönetim Kurulu üyesi Miryam Kaneti Molinas’ın kısaca vakıf çalışmalarını aktardığı konuşmasında Sabah Gazetesi’nin araştırmalarında UÖML 5. lise olarak açıklaması öğrencilerin ÖSS puanlarına ek puan olarak yansıyacağını müjdeledikten sonra: "hepinizin yolu açık olsun" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Tören okul bahçesinde verilen kokteyl ve mezuniyet  pastasının kesilmesiyle sonlandı.