BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Suzi APALAÇİ DAYANHerkesin finansal piyasalarda neler olup bittiğini tartıştığı, "kur ve faiz ne olacak?" sorusunun her zamandan da sık karşımıza çıktığı bir ortamda ben de başka bir konuda yazmak istemedim. Aslında, bugüne kadar açıklanmış olan makroekonomik verileri incelemenin de pek anlamı yok. Zira, Mayıs`tan sonra yaşanan çalkant&#

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
• Vestel Avrupa’nın lider beyaz eşya markası Whirlpool’u Türkiye’ye getiriyor. Whirlpool Avrupa’da farklılaşma statejisiyle başarı sağlayan markalardan biri olarak tanınıyor.
• Honda Motor hızla artan global satış tahminlerini karşılayabilmek için 1,3 milyar dolarlık büyümeye gideceğini açıkladı. 2007񮖨 yılları için otomobil satışında 4 milyon adetlik bir artış bekleyen Japonya’nın üçüncü büyük otomobil üreticisi önümüzdeki 30 yıl içinde ülkesinde yeni bir fabrika açmayı planlıyor.
• Citibank, Suudi Arabistan pazarına tekrar girmenin yollarını arıyor. Sharm el Sheih’teki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuyla ilgili bilgi veren Citibank başkanı, Suudi Arabistan’ın ekonomisinin geçtiğimiz yıllara göre daha iyi olması nedeniyle bu bölgedeki yatırımlara açık olduğunu belirtti. 2004 yılında Suudi Arabistan’daki Samba Bankası’na ait %20 hissesini satan Citibank bugün Ortadoğu’da 10 ülkede faaliyet gösteriyor ve daha da büyümeyi planlıyor.
• Dünyanın ilk dokunmatik tuşlu cep telefonu olan LG Chocolate Türkiye’de satılmaya başlanacak. Lg chocolat’ın Kore’de ilk 3 aydaki satışı 400 bin adet olarak belirtildi.
• Dünyanın en büyük masaüstü bilgisayar üreticisi olan Dell artık bilgisayarları önceden yüklenmiş Google arama motoru yazılımıyla satacağını açıkladı. Dünyanin en büyük arama motoru olan Google’ın rakipleri bu durum karşısında farkı stratejiler geliştimeye başladılar. Yahoo Ebay adlı web üstünden açık arttırma sitesiyle anlaşırken Microsoft kendi arama motoru satışlarını arttırmaya çalışıyor.