Roger Federer, Borg`un rekorunu yakaladi!

Dünyanın 1 numaralı raketi Roger Federer Almanya`daki Halle turnuvasında zafere uzanarak Bjorn Borg`un çim korttaki peş peşe 41 maçlık galibiyet rekorunu egale etti

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Toprak kortta şansı bir türlü yaver gitmeyen Federer, çim de rakip tanımıyor!  Dünya'nın 1 numaralı raketi Federer Bjorn Borg'un çim korttaki 41 maçlık galibiyet serisini egale ederek Almanya Halle'deki turnuvanın finalinde Çek raket Tomas Berdych'i 6ǂ, 6lj ve 6DŽ ile devirerek 2ǃ yendi ve peş peşe 4. Halle Açık kupasını kazandı.
"Bu çok önemli bir galibiyet oldu. Fransa Açık'ın hemen ardından buraya gelip kazanabilmek çok ama çok önemliydi çok mutluyum" diyen Federer Berdych ile oynadığı finalin ilk setini sadece 20 dakikada kazandı.
İkinci seti basit hatalar ile kaydeden İsviçreli 1 numara,  3. sette ise kendine gelerek kupaya uzanmayı başardı. 5 kez Wimbledon şampiyonu olan İsveçli Borg 1976 - 1981 yılları arasında çim kortta peş peşe kazandığı maçlar ile rekoru kırmıştı.

Birmingham'da Vera
Zvonareva zaferi yaşandı!
Zvonareva kariyerinin 4. WTA kupasına ABD'li Jamea Jackson'ı 7Lj ve 7Lj ile devirerek Birmingham Classic'de uzandı. Rus raket böylece tam 17 aylık bir aranın ardından WTA Tour'da kupa kaldırdı ve ilk kez çim kortta zafere uzandı.
21 yaşındaki Rus raket çeyrek finalde 4 numaralı seri başı Elena Likhovtseva'yı ardından da yarı finalde 2 kez bu turnuvada kupa alan son şampiyon Maria Sharapova'yı yenen Jamea Jackson'ı yenerek kupayı kaldırırken büyük bir başarıya imza attı.
İlk kez final oynayan 19 yaşındaki ABD'li Jackson Sharapova'yı yendiği maçta sergilediği performansı final maçında sergileyemeyerek kariyerinin ilk kupasına uzanma şansını kaybetti.