Renault, Fisi ile yola devam dedi

Takımdaki geleceği şüpheli olan Fisichella, Renault ile bir yıl daha anlaşarak şampiyon takımda kalmayı garantiledi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Pilotlar şampiyonasında dördüncü sırada bulunan ve bu yılın ikinci yarışı Malezya Grand Prix'sini kazanan Giancarlo Fisichella, kariyerinin en parlak günlerini Renault takımında geçiriyor. Takımda kalmaktan çok memnun olduğunu belirten İtalyan pilot "Kariyerimin geleceğini mümkün olduğunca erken bilmem, benim için çok önemliydi.
Gelecek yıl da takımda olmak çok sevindirici. Renault'ya, bana yer verdikleri ve bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Hedefim çok net: Renault' un şampiyonluk unvanını sürdürmek ve pilotlar klasmanında olabildiğince üst sıralarda yer almak" diye konuştu.
Ancak gelecek yıl takımın birinci pilotu Fernando Alonso'nun takımdan ayrılarak Mc Laren'e geçmesiyle, takımın birinci pilotunun kim olacağı hala merak konusu. Şimdilik gündemde Kimi Raikkonen ve Renault test pilotu Heikki Kovalainen var.
Zaten Fisichella da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, takıma bir Fin pilotun katılacağını söylemişti.
Renault F1 takım patronu Flavio Briatore ise, Fisichella ile anlaşılmasının ardından "Gelecek yıl da Giancarlo ile çalışmak güzel. Geçen yıl şampiyonluğu almamızda etkili rol oynadı. Renault'nun başarısını, gelecek yıla da taşıması için Giancarlo'nun kalması önemliydi. Onun tecrübesi bizim için paha biçilemez bir değer" şeklinde konuştu.
Formula 1'de yapılan 8 yarışta 6 galibiyet alan Renault, en yakın rakibi 75 puanlı Ferrari'nin önünde, 106 puanla ilk sırada yer alıyor. Bununla beraber Renault, iki pilotuyla aldığı 16 startın 15'inde finiş görerek hem sağlamlığı hem de hızıyla dikkat çekiyor.