Ülkerspor ligden çekiliyor!

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Fenerbahçe ile birleşeceği yönünde haberler çıkan Ülkerspor`un, gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi`nde yer almayacağı öğrenildi.ULEB Avrupa Ligi`nde 24 takımın yer aldığı listeden çıkartılan Ülkerspor, Türkiye Basketbol Ligi`nde de yer almayacak. Bir kulüp yetkilisi, gelecek sezon A takımlarının ol

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Kerem Tunçeri Real Madrid'de !..
Milli oyuncu 3 yıllığına 3 milyon Euro alacak. Boğalar ülkesine Serkan Erdoğan’dan sonra ikinci Türk oyuncu olarak giden Kerem, "Ülkemi İspanya’da en iyi şekilde temsil edeceğim. Böyle büyük bir camiada oynamak benim için ayrı bir gurur" dedi.

İkinci Türk oldu
İspanya Ligi’nin önemli taşlarından biri olan ve bu sene ligde Barcelona’ya çeyrek finalde elenen beyaz şimşeklerle 3 yıllık sözleşme imzalayan Tunçeri, bu transferden 3 milyon Euro alacak. Mükemmel bir sezondan sonra ay yıldızlı takımın Japonya’da yapılacak Dünya Şampiyonası kadrosuna da çağrılan Kerem Tunçeri, Serkan Erdoğan’dan sonra İspanya’ya giden ikinci Türk oyuncu olacak. Kerem, "Bu benim için büyük sevinç. Ülkemi İspanya’da en iyi şekilde temsil edeceğim. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Böyle büyük bir camiada oynamak benim için ayrı bir gurur olacak" diye konuştu.

Cüneyt Efes Pilsen’de
Bu arada Efes Pilsen’in milli yıldızı Kaya Peker de TAU ile anlaştı. İmzayı ise TAU-Malaga finalinden sonra atacak. Transfer rüzgarına kapılan bir diğer oyuncu ise Cüneyt Erden. Bu sene Ülker’in şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan tecrübeli guard finalde yıktığı Efes Pilsen ile anlaştı. Milli oyuncunun 2 yıllığına 1 milyon Euro alacağı belirtildi.

İbo ne yapacak ?..
Ülkerspor ile şampiyonluk sevinci yaşayan İbrahim Kutluay, turuncu yeşillilerle yaptığı sözleşmedeki opsiyonu kullanarak serbest kaldı.. 100. yılda iyi bir kadro kurulması durumunda Fenerbahçe'de oynayabileceğini söyleyen İbo, yurtdışından teklifler aldığını belirti..
 İbrahim, Ülkerspor ile geçen sezon 2 yıllık sözleşme yaptığını belirterek, ''Ülkerspor ile 2 yıllık sözleşme yapmıştım. Ancak opsiyon hakkı bendeydi. Bir artı bir yıl olarak opsiyonu belirlemiştik. Ben isteseydim sözleşme devam edecekti. Ancak ben Ülkerspor'da devam etmek istemediğimi yöneticilere bildirdim ve sözleşmeme nokta koydum'' dedi.  İbrahim, gelecek sezon için ise şunları söyledi:  ''Fenerbahçe'de iyi bir oluşum olursa eski takımımda oynamak isterim. Ancak yurt dışından da teklifler var. İspanya ve İtalya'dan kulüpler bana teklif getirdi'' dedi.