Bati Şeria`da İsrail otobüsüne silahli saldiri

Pazartesi günü bir İsrail otobüsüne açılan ateş sonucu üç genç kız yaralandı. Olay, bölgede bir hafta içinde gerçekleşen ikinci silahlı saldırı olarak belirtildi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Filistinli silahlı saldırgan, pazartesi akşamüstü Batı Şeria’da İsrail otobüsüne ateş açtı. Saldırıda İsrailli üç lise öğrencisi kız hafif yaralandı. Başka iki kız ise yaralanmamalarına rağmen saldırının etkisiyle şoka girdi. İsrail Ordusuna göre, otobüse yapılan saldırı Ramallah’ın kuzeyinde kalan Filistin köyü Singil civarında gerçekleşti.
Polis bölgeyi trafiğe kapatırken İsrail birlikleri saldırganların peşine düştü. Dolev din okulunda öğrenci olan beş genç kız, Kudüs’te hastaneye kaldırıldı. İlk soruşturmalara göre silahlı saldırganlardan biri otobüse ateş açtıktan sonra Singil köyüne kaçtı. Otobüse altı tane mermi isabet etti.
Bir hafta içinde Batı Şeria’da gerçekleştirilen iki silahlı saldırıdan ilki, geçtiğimiz pazar günü gerçekleşmişti. Saldırıda, Ramallah’ın Kalandiyah mülteci kampına yakın güney bölgesi ile şehir merkezi arasında, Doğu Kudüs’te yaşayan bir Filistinli öldürülmüş, iki Filistinli ise hafif yaralanmıştı.
Güvenlik görevlileri Filistinli saldırganların, aracın sarı tabelası sebebiyle İsrailli Yahudileri taşıdıklarını sandıklarına inanıyorlar. İsrail askerleri pazartesi günü aranan 12 Filistinliyi tutukladı. Nablus’ta Filistinliler IDF birliklerine bomba atıp ateş açarken olayda yaralanan olmadı.
Sınır Polisi pazartesi günü, kaçak olarak Sde Boker ve Mitzpe Ramon bölgelerinde bulunan 38 Hebronlu Filistinliyi tutukladı.