UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor""Matematik Günü

9 Haziran 2006 Cuma günü UÖMO ilköğretim öğrencileri matematiğin renkli dünyasını keşfetti. Öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırmak, "bütün bunlar ileride nerede işimize yarayacak" gibi sorularını cevaplamak üzere İlköğretim Matematik Bölümü`nün hazırladığı etkinlikte öğrenciler,

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Etkinlik, ünlü matematikçilerin hayatından görüntülerle başladı. Öğrencilerin hazırladığı matematiğin doğada, edebiyatta, resimde, müzikte, kısacası yaşamın her yerinde olduğunu kanıtlayan sunumları ise büyük ilgi çekti. Günün  konuğu  Akıl Oyunları Dergisi Genel Koordinatörü Ferhat Çalapkulu’ydu. "Hayatınızı yaşarken kurallara göre oynamayı öğrenmelisiniz, bu disiplini de size ancak matematik verebilir. Matematik bilginizi kullanarak oynadığınız akıl oyunları sayesinde hem sosyal zekanız gelişiyor, hem de kendinizi tanıma fırsatını buluyorsunuz. Sistemli düşünmeyi, düşünürken bütün olasılıkları göz önünde bulundurup çözüm üretmeyi öğreniyorsunuz" diyerek öğrencilere seslendi. Çalapkulu’nun   gün sonunda oynattığı matematik oyunlarından büyük keyif alan öğrenciler, önümüzdeki yıl  bu etkinliği tekrarlama kararı aldılar. 

"Yosef’in Renkli Rüyaları"
Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim Tiyatro Kulübü öğrencileri  Tiyatro öğretmenleri İzzet Bana’nın yönetiminde sahneye koydukları "Yosef’in Renkli Rüyaları" adlı rock operası ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar.
Londra ve Brodway’de senelerdir sergilenmekte olan rock operasını Selim Tezel ile birlikte Türkçe’ye kazandırdığını belirten İzzet Bana "Öğrencilerim, bu gösteri için  yıl boyunca yoğun bir tempoda çalıştılar. Rollerinin hakkını vermek amacıyla yaşlarından beklenmeyecek oranda büyük bir performans gösterdiler ve seyirciden tam not aldılar. Yıllardır başarılı yapıtlar sahneye koyan tiyatro kulübümüzün seneye oynayacağı oyun şimdiden merak konusu. Önümüzdeki yıl için daha büyük projelerimiz var" diyerek kendisine daima destek veren okul idarecilerine ve velilerine teşekkür etti 

Müzik Şöleni 2006
Sona eren 2005ᆚ  eğitim yılının son günlerinde öğrenciler yılın yorgunluğunu okul içinde yapılan etkinliklerle atıyorlar. Bu kapsamda 14 Haziran Çarşamba günü Ulus Özel Musevi Lisesi’nde gerçekleştirilen Müzik Şöleni’ninde öğrenciler müzik dalında yeteneklerini sergileme imkanını buldular.  Konserde,UÖM Anaokulu Müdürü Ceni Kanditan, öğretmenlerden Monika Molina, Rav İzak Alaluf öğrencilere eşlik ettiler.  İlk kez yeteneğini gösterme imkanı bulan lise 1 sınıfı öğrencisi Vedat Behar cesareti ve güzel sesiyle dikkat çekti.
Müzik Öğretmeni Emine Çolak  " Çocuklarımızın kendi kültürel miraslarına bilimsel ve etik bir eğitimle sahip çıkmaları ve evrensel bakabilmeleri, klasik olanı anlayabilmeleri tabiî ki sanatın zor ama çok geliştirici ve zevkli bir yol olduğunu da fark etmeleri temel amacımız." dedi.