"Umut yaşam, yaşam sevgi, sevgi ise dayanişmadir"

İç HABERLER18 Haziran Pazar günü Barınyurt`ta gerçekleşen devir teslim töreninde kurumun iki yıl süreyle büyük özveri ve başarıyla Matan Baseter-Barınyurt başkanlığını üstlenen Şali Gaon görevini Viktor Kohen Ülçer`e devretti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçtiğimiz Pazar sabahı, Barınyurt’un İsak Fis Salonu’nda  gerçekleşen devir teslim töreninde Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, Başkan Vekili Lina Filiba  ile, cemaatimizin dernek,  kurum ve kuruluş başkanları, Matan Baseter- Barınyurt üyeleri, barınyıldızlar ve barıngençler konuklar hazır bulundular.
Günün sunuculuğunu Matan Baseter –Barınyurt Başkan Vekili Aldo Elhadef’in üstlendiği günde Barınyurt’un bağlı olduğu Neve Şalom  Vakfı Başkanı Moiz Bahar çalışmalarını öven sözlerle Şeli Gaon’a teşekkür plaketini  sundu. Ardından Gaon "sevgi ve birliği" konu alan duygusal bir konuşma  yaptı: "Umut yaşam, yaşam sevgi, sevgi ise dayanışmadır.
Matan-Baseter –Barınyurt; birliktelik, beceri başarı gibi öğeleri kapsayan; canla başla çalışan yönetim kurulu, gönüllü ordusu, genç ekibi ve personel ordusu ile çok geniş bir kurumdur.
Başarı; çalışmanın azmin ve inancın bir sonucudur.
Bizler de bu iki yıl boyunca birçok şey yapmaya çalıştık. Barınyurt’u bağışseverler sayesinde baştan başa yeniledik." dedikten sonra görevi süresince kendisine destek veren başta Hahambaşı Rav Haleva, Başkan Ovadya, Onursal Başkan Pinto, Neve Şalom Başkanı Bahar olmak üzere, birlikte çalıştıkları tüm kurum ve dernek başkanlarına, masa arkadaşlarına, büro çalışanlarına, gençlik komisyonuna, barınyıldızlara,  pansiyonerlerin sağlığıyla yakından ilgilenen  doktorlara, güvenlikçiden sağlık hizmetlilerine kadar herkese  teşekkürüyle anı hediyelerini sundu. 
Gaon konuşmasında kısaca kurumun çalışmaları hakkında da bilgi verdi ve başkanlığı döneminde Matan Baseter- Barınyurt  ailesine yeni katılan iyilikseverleri konuklara tanıttı. Konuşmasının sonunda eşi Meir Gaon ve çocukları Esra ile İlker’e de gösterdikleri hoşgörü, uyum için teşekkür  eden Gaon, yeni Başkan Ülçer ve genç ekibine  başarılar diledi.
Kurumun yönetim kurulu adına yeni Başkan Viktor Kohen Ülçer, Gaon’a bir plaket sundu.  Ardından, başkanlığı süresince kendisiyle birlikte görev alan kurum üyeleri, çalışanları ve pansiyonerler adına Gaon’a buketler sunuldu; Dostluk Yurdu Derneği’nin Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Beskenazi, Haydarpaşa Hemdat İsrael ve Caddebostan Sinagogu Başkanı Mordo Kumrulukuş da birer plaket verdiler.
Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya Hahambaşılık adına ilk kez plaket sundu ve  yaptığı konuşmada, cemaat idaresinde ve bir çok kurumda görev alan hanımların genelde başarılı olduklarını; hatta ileride, bir hanımı cemaat başkanı olarak görebileceğimizi vurguladı. Başkan Ovadya, Şeli Gaon’un kurumun başkanlığını büyük özveriyle yaptığını dile getirdi.
Hahambaşı Rav İsak Haleva da Gaon’un iyiliksever kişiliğini öne çıkaran   bir konuşma yaptı.
Viktor Kohen Ülçer’in konuşmasının ardından Aldo Elhadef,  kurumun geçmiş dönem başkanlarının resimlerinin yer aldığı panoya eklenen Şeli Gaon’un fotoğrafının açılması için  Hahambaşı Rav Haleva, Başkan Ovadya ve Onursal Başkan Pinto’yu davet etti.  Tören, kokteyl ile sonlandı.