Ülkerspor şampiyon...Ülker, Efes`e maç vermedi

Türkiye Basketbol Ligi`nde şampiyonu Ülkerspor, ligde bu sezon Efes Pilsen`e karşı oynadığı tüm maçları kazanma başarısı gösterdi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Basketbol Erkekler Birinci Ligi'nde 2005񮖦 sezonunun şampiyonu Ülkerspor oldu. Final serisinin üçüncü maçında ezeli rakibi ve son dört  sezonun şampiyonu Efes Pilsen'i 76ᇒ yenen turuncu yeşilliler, durumu 4ǂ yaparak zafere ulaştı..
Efes Pilsen, pota altında Prkacin ve Kaya ile bulduğu basketlerle maça etkili başladı. Ülkerspor, Gulyas ve İbrahim ile dengeyi sağladı ve 3. dakika 6Lj beraberlikle geçildi. İlk periyodu Ülkerspor 21ᆨ önde kapattı.
2. periyotta iki takım da alan savunmasıyla birbirini durdurmaya çalıştı. Hücumda çok top kaybeden Efes Pilsen'e karşı  iyi bir oyun sergileyen Ülkerspor, ilk yarıyı da 39ᆲ önde tamamladı.  Ülkerspor, maçın ikinci yarısında hücumda ve savunmada istediklerini başarıyla sahaya yansıttı. İbrahim ve Clark ile skorer bir oyun sergileyen turuncu-yeşilliler, 3. periyot sonunda 17 sayılık farka (61ᇀ) ulaştı.
Direnci tamamıyla biten ve maçın son 3 dakikasında yerli oyunculardan oluşan bir kadroyla mücadele eden Efes Pilsen karşısında son periyotta iyi oyununu sürdüren Ülkerspor, karşılaşmayı 76ᇒ kazanarak seride durumu 4ǂ yaptı ve şampiyonluğunu ilan etti.
Ülkerspor, bu şampiyonlukla ligde dördüncü kez mutlu sona ulaşırken, dört kez üst üste şampiyon olan Efes Pilsen'in serisine de son verdi.
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Ülkerspor'a kupasını, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, kaptan İbrahim Kutluay’a  verdiler. Maç sonrası Ülkersporlu oyuncular, şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla kutlarken, Cüneyt ve Gulyas, potadaki fileleri hatıra olarak kesip aldılar.
Bu arada final serisinde Ülkerspor karşısında fazla varlık gösteremeyen Efes Pilsen'in teknik heyeti ve oyuncuları büyük üzüntü yaşadı.
Efes Pilsenli oyunculara ikincilik madalyalarını İstanbul Valisi Muammer Güler, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel verdi.  Ülkersporlu oyuncular, maç sonrası kupa törenine, üzerinde 'Ɗ'' rakamı bulunan, ön tarafında da '񟭅ᆚ Şampiyonu'' yazan tişörtlerle çıktı.