Toprak kortun tek hakimi: Nadal

1958 İsveçŞampiyon Brezilya...Türkiye, 1958 İsveç`e katılmadı. Çünkü FİFA bizi Avrupa grubu yerine Asya/Afrika Grubu`na vermeyi tercih etti. Biz de bunu protesto ettik ve eleme maçlarına katılmadık. Bu kupayla birlikte statü oturmaya başladı. Dört takımlı grup maçları sonunda ilk ikiye giren takımların çeyrek finale yükseldiği sistem k

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçen sezonun Fransa Açık Tenis şampiyonu Rafael Nadal, bu sene de rakiplerini tek tek devirerek finale ulaştı.. Finalde ezeli rakibi dünya 1 numarası Roger Federer'i dize getiren İspanyol raket, peş peşe 2. Roland Garros zaferini elde etti

Nadal yine yapacağını yaptı !..
Finalde dünya 1 numarası Roger Federer'i 1Lj, 6ǃ, 6dž ve 7Lj'lık setler sonucu 3ǃ mağlup eden Rafael Nadal, peş peşe 2. Fransa Açık şampiyonluğunu kazandı.
İspanyol raket, Roland Garros rekorunu 14ǂ'a genişletirken, galibiyet serisini 60 maça çıkardı ve 1969'da 4 Grand Slam kazanan Rod Laver'den beri bunu başaran ilk oyuncu oldu.
İlk sette Nadal'ın servisini iki kez kıran Federer klasını göstermesine rağmen, bir anda söndü ve 20 yaşındaki İspanyol'un diğer 2 seti almasına izin verdi..  Nadal 4. setin ilk oyununda servis kırdı fakat Federer daha sonra toparlandı ve durumu 5LJ yaptı.. Fakat tie-break'i 7dž kazanan Nadal, 3 saat 2 dakika süren maçtan da zaferle ayrıldı..