Fransa`da antisemitizme karşi Jacques Chirac destekli kampanya

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Fransa Yahudi Kurumları Temsili Heyeti CRIF Başkanı Roger Cukierman ile 1 Haziran Perşembe günü görüşerek, "Birlikte yaşamayı temsil eden değerlerle" ilgili milli bir kampanya başlatmak istediğini dile getirdi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
1 Haziran Perşembe günü, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Fransa Yahudi Kurumları Temsili Heyeti CRIF Başkanı Roger Cukierman’ı ziyaret ederek Fransa’da artan antisemitik olaylardan endişe duyduğunu bildirdi. Chirac antisemitizmle savaşmak için milli bir kampanya başlatacağını kaydetti.
Jacques Chirac, CRIF Başkanına 2005 yılı sonlarında başlayan antisemit hareketlerden büyük rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Bu olaylar arasında, İlan Halimi cinayeti, Sarcelles ve Lyon olayları ve Paris Rue des Rosiers’deki ‘Ka’ kabilesinin eylemleri yer alıyor.
İçişleri Bakanı Nicholas Sarkozy’yi desteklediğini söyleyen Chirac, Fransa’da her vatandaşın özgürce yaşama hakkı olduğunu hatırlattı.
Chirac’a bu endişesinden dolayı teşekkür eden CRIF Başkanı, antisemitik olaylara karşı "Birlikte yaşamayı temsil eden değerlerle" ilgili bir milli kampanya başlatmanın çok önemli olduğunu bildirdi. Chirac ise bu konuda Fransa Başbakanı Dominiques de Villepin başta olmak üzere tüm yetkili mercilerle görüştüğünü ve kampanyanın en kısa zamanda başlatılacağını söyledi.
Chirac, CRIF ile görüşmelerini tamamladıktan sonra, basına İran ile yeniden diyaloga başlayabileceğini bildiren ABD Başkanı George W. Bush’u da destek verdiğini bildirdi.