UÖML`nin büyük başarisi

Öğrenci Seçme Sınavı`na (ÖSS) az bir süre kaldığı şu günlerde, konuyla ilgili "ÖSS`nin yıldız okulları" başlıklı bir yazı dizisi hazırlayan Sabah Gazetesi; 2005 yılı Milli Eğitim Bakanlığı`nın istatistiklerini kaynak alarak Türkiye`nin ilk üç büyük kenti olan İstanbul, Ankara, İzm

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Liselerin sınava giren öğrenci sayısının ile üniversiteye yerleşen öğrenci sayısıyla orantılı olarak" başarı yüzdesi"ne göre  hazırlanan listede Ulus Özel Musevi Lisesi  5.sırada yer alıyor.  Yaklaşık 60 lise arasında 5.olan UÖML  %97.67 başarılı,  sınava giren öğrenci 43, yerleşen öğrenci 42, Lisans 41 ve açık öğretime ise 1 öğrenci verdi.
UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi ve UÖML Müdürü Funda Kara UÖML’nin  başarıları hakkında şunları söylediler:

Röne Kaspi: Son 6 yıldır okulumuzun üniversite giriş başarısı çok yüksek. Girilen üniversiteler ise Türkiye’nin en seçkin olanları. Devlet üniversitelerine, özel üniversitelere burslu girme oranı da açıklansaydı yine üst sıralarda olurduk. Başarımızın sırrı,  güçlü  eğitim kadrosuyla, sistemli çalışmamız. Bireysel olarak üniversiteye yönelik çalışmaların yanı sıra mesleğe yönelik tanıtımlar da yapıyoruz. Öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Okulumuz gerek TÜBİTAK yarışmalarındaki başarıları, gerekse üniversite giriş başarısıyla sesini duyuruyor. İlköğretimden lise sona sağlam bir temel eğitimin yanında çocuklarımızın yaratıcılıklarını destekliyor; yorum yapabilen, sorgulayan, doğru çıkarımlarda bulunan bireyler olarak yetişmelerine önem veriyoruz.

Funda Kara: Ulus Özel Musevi Lisesi’nin ÖSS’de en başarılı okullar listesinde 5. sırada yer alması son derece gurur verici. Bu başarı çok büyük bir emeğin ürünü. UÖML’de deneyimli ve konularında uzman öğretmenler, sadece ders anlatmak sorumluluğunu değil, öğrencinin ÖSS çalışmalarını, dershanedeki durumunu takip etme, eksiklerini belirleyip öğrencileri doğru  yöneltme sorumluluklarını da üstlenirler.
Rehberlik servisi bir yandan öğrencilere danışmanlık yaparken, diğer  yandan da Kariyer Ofisi ile işbirliği yaparak meslek tanıtımları düzenler.
UÖML’de öğrenciler öğretmenlerine ve rehber danışmanlarına, kısaca okullarına güvenirler. Böylece öğrenciler  ÖSS tercihlerini yapmak için okula başvururlar. Üniversite öğrencisi olduktan sonra dahi  danışmak için ya da yardım almak için öğretmenlerine gelirler.