Rudi Maça`nin 2. TÜBİTAK başarisi

Mirel ÇİÇEKLİGKD`nin hazırladığı ve MKM`de gerçekleşen gecede, İsrail`de Uluslararası Karmiel Dans Yarışması 2005`e katılarak büyük ilgi gören dans ekibi bir gösteri sundu

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
2005’te Kimya dalında TÜBİTAK 3.olarak Türkiye’yi temsil eden UÖMO’lu Rudi Maça TÜBİTAK ve Elektrik İşleri Etüt İdaresi’nin düzenlemiş olduğu Enerji Tasarrufu konulu yarışmada "GÜNERJİ-Güneş Enerjisini Depolayan Hibrit Isıtma Sistemi" projesiyle  Türkiye TÜBİTAK 2.si oldu. Akademisyenlerin, basının, devlet ve özel sektör kuruluşlarının da yakından izlediği 67 projenin katıldığı yarışmada; Maça’nın bir evin hem havasını hem de suyunu bir tuz karışımı yardımıyla uzun süre soğumadan muhafaza eden projesi büyük ilgi gördü.
Geçtiğimiz yıl, gaz zehirlenmelerini ortadan kaldıran "Multisensörlü Hiperventilasyon Sistemi" projesiyle TÜBİTAK 3.sü olarak Moskova’da yapılan 17. Avrupa Genç Bilim adamları yarışmasında ülkemizi gururla temsil eden genç mucit Maça; ayrıca ÖSS’de her iki projesiyle ek puan almaya hak kazandı. 
Maça’nın iki senedir proje danışmanlığını yapan UÖMO Kimya öğretmeni Talha Kılıç "Rudi proje konularını araştırarak seçiyor, yaratıcılığını da ortaya koyarak disiplinli bir çalışma ile başarıyı yakalıyor. Her iki proje de bilim dünyasında büyük dikkat çekti, genç mucidimizin bu yolda daha büyük buluşlara imza atacağına inanıyorum" dedi.