GKD “Şemeş Karmiel 2006”yi sundu

Mirel ÇİÇEKLİGKD`nin hazırladığı ve MKM`de gerçekleşen gecede, İsrail`de Uluslararası Karmiel Dans Yarışması 2005`e katılarak büyük ilgi gören dans ekibi bir gösteri sundu

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İlk defa geçen sene İsrail’de "Uluslararası Karmiel Dans Yarışması 2005" e katılarak büyük beğeni toplayan Şemeş Karmiel ekibi, 5 Haziran Pazartesi günü de  Mustafa Kemal Merkezi’nde, salonu heyecanlı bekleyişleriyle dolduran izleyicilerin karşısına çıktı. Yosi Mizrahi’nin sunduğu gece de İstanbullu, İzmirli, öğrenci, meslek sahibi; her biri diğerinden yetenekli 42 genç sahnede profesyonel dansçıları aratmayacak bir performans sergiledi.
İki perdeden oluşan dans gösterisinin birinci bölümünde, koreograflığını Shlomo Maman’ın yaptığı  "Kolaj İsraeli", "Paamonei Mizrach", "Zohi Rak Ha’atchala" ve "Shur Moledet" isimli danslar yer aldı. Yine ilk perdede Melin-Selim Yuna çiftinin romantik ve sevgi dolu tango şovu  ile Tülin Motola ile Kuban Turan’ın gülümseten ve eğlendiren salsa şovu  yer aldı.
İkinci perdenin ilk dansı, koreograflığını genç yetenek Verda Hason’un üstlendiği "Bre Sarika" oldu. İkinci dansı ise Sefarad grubununun ünlü baş solisti Sami Levi ile Verda Hason’un koreografisini hazırladığı ve Şemeş Karmiel 2006’ya katılacakları Roman Dansı’ydı. Ekip, İsrail’de Karmiel 2006’ya  katılacakları bu dansı ilk defa Mustafa Kemal Merkezi’nde sergiledi. Damdaki Kemancı müzikalinden bir bölümü de canlandıran ekip, kusursuz kostümleriyle izleyenlerde  heyecan uyandırdı.
Performans sonrası salondaki alkışlar dansçıları daha da yüreklendirmiş olmalı ki hemen arkasından yine Shlomo Maman’ın koreografisini hazırladığı danslarda, dansçılar ilerleyen zamana aldırmadan, gösterilerine daha da enerjik devam ettiler.
Samimi ve neşeli geçen gecenin ardından, gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese Göztepe Kültür Derneği Başkanı İsmail Bahar başta olmak üzere teşekkür edildi. Gecenin sonunda, gösterinin hayata geçirilmesinde emeği geçen Ceki Benşuşe, Sami Levi, Yosi Mizrahi, Tülin Motola, Melin Selim Yuna’ya birer teşekkür plaketi sunuldu.  Dansçıları çalıştıran ve koreografilerini hazırlayan Verda Hason’a Cemaat Başanı Silvyo Ovadya, İsrailli koreografa ise  Hahambaşı Rav İsak Haleva teşekkür ederek birer plaket verdiler.