Şavuot Müzikali

Tanrı`nın Musa Peygamber`e Sina Dağı`nda On Emir`i verdiği gün olan ve Sivan ayının altıncı ve yedinci gününe rastlayan "Şavuot Bayramı" 4 Haziran Pazar günü İtalyan Sinagogu`nda kutlandı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
2004 yılında çocukların sahne aldığı bir gösteriyle Pesah Bayramı’nın öyküsü  aktarılmış ve büyük beğeni toplamıştı. Bu yıl oyun daha geliştirerek Şavuot’u da kapsayan bir müzikal  olarak sahnelendi.  30 Mayıs Salı akşamı Amram Oditoryumu’nda gerçekleştirilen gecede, yaşları 5ᆟ arası değişen 35 kadar çocuk  14 bölüm halinde Pesah ile başlayan Tora’nın alınmasını simgeleyen Şavuot Bayramı’na dek uzanan süreci müzikal olarak sahnelediler.
Berrin Politi Debayar’ın yönettiği, koreografisi, tekst yazımı, dekor tasarımı ve müzik seçimlerini yaptığı müzikalin; kostüm tasarımını Viktorya Politi, Dekor Uygulama Yavuz Şahin, Müzik Cefi Sağlamlar, Işık ve DJ  Selim Güzelbahar, Makyaj ve Sahne Amirliğini TT Team üstlendiler.  Gösterinin bölümlerinde İzzet Bana vokal yaparken, Müzik ve Işık’ta İzzet Yakar görev aldı. 
Döneme uygun renk ve giysiler içinde sahne alan çocuklar, izleyenlerin beğenisini ve yaşıtlarının ilgisini topladılar. Gösteri sonunda Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya ve Rav Moşe Benveniste yaptıkları kısa konuşmalarda çocukları ve oyunun sahnelenmesinde emeği geçenleri kutladılar.