Efes kupaya uzandi...

NBA`de dün gece oynanan play-off karşılaşmasında Phoenix Suns`ı deplasmanda deviren Dallas Mavericks, Batı Konferansı final serisinde 2-1 öne geçti.. Maçın yıldızı 28 sayı, 17 ribaunt ile Dirk Nowitzki oldu.. NBA Batı Konferansı play-off`ları final serisinin 3. maçında Phoenix Suns`a konuk olan Dallas Mavericks, rakibini 95-88 yendi ve seride 2-1 öne

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Basketbolda Erkekler Tadım Türkiye Kupası Efes Pilsen'in !.. Finalde ezeli rakibi Ülker'i 74ᇘ yenen lacivert beyazlılar 3 senenin ardından kupayı müzesine götürdü !.. Kupası'nı finalde Ülkerspor'u 74ᇘ mağlup eden Efes Pilsen aldı

Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda oynanan final maçına basketbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Adana Valisi Cahit Kıraç ile Efes Pilsen ve Ülkersporlu yöneticilerinin de izlediği final maçında büyük heyecan yaşandı.
Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan Efes Pilsen, ilk periyotta iyi savunma ve hızlı hücumlarla rakibini adeta sürklase etti. Kaya, Granger ve Prkacin Ülkerspor karşısında hem rakip hem kendi pota altında toplara hakim olarak sayıya dönüştürünce ilk periyodu Efes Pilsen 26ᆠ önde bitirdi.
İkinci periyotta dış şutlarla sayı arayan Ülkerspor, İbrahim Kutluay'ın gününde olmayışı yüzünden top kayıplarına uğradı. Efes Pilsen kaptığı her topu sayıya dönüştürürken, savunmadaki başarısını da sürdürünce devreyi 43ᆷ galip tamamladı.
Zevkli ve çekişmeli geçen üçüncü periyodu da 52ᇇ önde tamamlayan Efes Pilsen, Ülkerspor'u 74ᇘ yenerek Tadım Erkekler Türkiye Kupası'nı kazandı.  Lacivert beyazlılar böylece 3 yıldır hasret kaldığı kupayı müzesine götürdü ve 7. kez bu mutluluğu yaşamış oldu..