Finalin adi: Ülkerspor-Efes Pilsen

NBA`de dün gece oynanan play-off karşılaşmasında Phoenix Suns`ı deplasmanda deviren Dallas Mavericks, Batı Konferansı final serisinde 2-1 öne geçti.. Maçın yıldızı 28 sayı, 17 ribaunt ile Dirk Nowitzki oldu.. NBA Batı Konferansı play-off`ları final serisinin 3. maçında Phoenix Suns`a konuk olan Dallas Mavericks, rakibini 95-88 yendi ve seride 2-1 öne

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yarı final play-off serisinin 4. ve son maçında Beşiktaş'ı ağırlayan Efes Pilsen, rakibini 80 - 63 mağlup ederek seriyi 3- 2'ye getirdi ve finale yükseldi..

Basketbol Ligi yarı final maçında Banvitspor'u 86ᇢ yenen Ülkerspor, seride durumu 3 - 1 yaparak final vizesini alan takım oldu.. Turuncu yeşilliler, Efes Pilsen ile şampiyonluk mücadelesi verecek..  Ülkerspor'da Trepagnier 17 sayıyla en skorer isim olurken, 15 sayı ile oynayan İbrahim Kutluay da, 13 sayıyı ikinci yarıda attı. Banvit'te ise en skorer oyuncu 16 sayıyla Cameron oldu. Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Efes Pilsen ile Beşiktaş Cola Turka arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan son karşılaşmayı 2 bin siyah-beyazlı taraftar izlerken, çok sayıda Beşiktaş taraftarı dışarda kaldı.
Ev sahibi takım olma sıfatıyla taraftar kontenjanını belirleyen Efes Pilsen, Beşiktaşlı taraftarlar için 2 bin kişilik yer ayırırken, bazı siyah-beyazlı taraftarlar, salona girebilmek için Efes Pilsenli taraftarların alındığı kapılarda girişimde bulundular. Beşiktaşlı taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldururken, ev sahibi takım Efes Pilsen'in ise az sayıda taraftarı salonda yer aldı. Bu arada iki takım arasında Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde yapılan 3. maçta sağ ayak bileğinden sakatlanan Beşiktaşlı oyuncu Kerem Tunçeri, serinin son karşılaşmasında forma giymedi. Beşiktaş’ı eleyerek finalist olan Efes Pilsen ile Ülkerspor arasındaki final serisinin ilk maçı, 2 Haziran Cuma günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynayacak. Turuncu-yeşilli takım, seriye 1 ǂ önde başlayacak.