Nowitzki, Phoenix`i yikti

NBA`de dün gece oynanan play-off karşılaşmasında Phoenix Suns`ı deplasmanda deviren Dallas Mavericks, Batı Konferansı final serisinde 2-1 öne geçti.. Maçın yıldızı 28 sayı, 17 ribaunt ile Dirk Nowitzki oldu.. NBA Batı Konferansı play-off`ları final serisinin 3. maçında Phoenix Suns`a konuk olan Dallas Mavericks, rakibini 95-88 yendi ve seride 2-1 öne

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
US Airways Center'da oynanan ve toplam 18 bin 422 seyircinin izlediği maçta Dallas Mavericks adına Alman oyuncu Dirk Nowitzki 28 sayı, 17 ribaunt ve 5 asistlik başarımı ile yıldızlaşan isim oldu.
Mavericks'de Nowitzki'nin yanı sıra, Josh Howard 22 sayı, 12 ribaunt ve Jason Terry de 19 sayı ile takımlarının galibiyetinde önemli rol oynayan isimler oldular. Dallas Mavericks maç boyunca, Phoenix Suns'a karşı oldukça etkili bir oyun sergilerken, ribauntlarda 48'e 45 üstünlük sağladı. Dallas, hücum ribauntlarında 19'a 12 üstünlük sağlarken, maç boyunca 8 kez top çalma ile oynadı ve rakibine ise hiç bu şansı vermedi.
Geceyi kendi evinde aldığı mağlubiyetle kapatan ve önemli bir fırsatı değerlendiremeyen Phoenix Suns'da ise, Steve Nash, attığı 21 sayı ile takımının en etkili ismi olurken, Boris Diaw 20 ve Leandro Barbosa da 17 sayı ile takımları adına skora katkı yapan isimlerdi.