Neo-Naziler Dünya Kupasina hazirlaniyor

İsrail`in geçmiş dönem başbakanı Ariel Şaron, görevi başındayken geçirdiği şiddetli beyin kanamasının ardından şuuru kapalı bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Şaron`un tedavisi bundan sonra Şeba Tıp Merkezi`nde sürdürülecek

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble Alman halkından radikal sağcıların yükselişini durdurmak için yardım talep etti. Yabancıların giremeyeceği yerlerin olmaması gerektiğini dile getiren Schaeuble, Neo-Nazi saldırılarında artış olduğunu açıkladı. Geçen hafta yaşanan, Türk asıllı Alman milletvekili Gıyasettin Sayan’a yönelik saldırı bu şiddetin en güncel örneği. Radikal sağcıların Dünya kupasını güç kazanmak için kullanacaklarından kuşkulanan Almanları bu gelişmeler oldukça endişelendiriyor.
Almanya’nın "arkadaş edinme zamanı" sloganı ile duyurduğu Dünya Kupası’nda 32 ülke yarışacak. Almanya’da bir gazeteci zencilerin Eski Doğu Avrupa bölümüne girmemelerini tavsiye etti. Politikacıları rahatsız eden bu açıklama üzerine Schaeuble, Almanya’nın aşırılığı, yabancı düşmanlığını ve Antisemitizm’i kabul etmeyeceğini açıkladı. İran haber ajansının verdiği bir habere göre ise Neo Nazi’ler, Dünya Kupası sırasında İran Başkanı Mahmud Ahmedinecad’ın İsrail karşıtı sözlerini desteklemek için gösteri hazırlığındalar.
İran’ın maça çıkacağı 21 Haziran tarihini seçen Neo Naziler İsrail karşıtı gösterilerini Leizig şehrinde gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Schaeuble’in endişeleri istatistiksel bilgiler ile de doğrulanıyor. Alman resmi kaynaklarına göre 2004 yılında 12,553 olan aşırı sağcı saldırılar 2005 yılında 15,914’e yükseldi.