İsrail`den Filistinlilere İlaç Hibesi

İsrail`in geçmiş dönem başbakanı Ariel Şaron, görevi başındayken geçirdiği şiddetli beyin kanamasının ardından şuuru kapalı bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Şaron`un tedavisi bundan sonra Şeba Tıp Merkezi`nde sürdürülecek

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Kabinenin aldığı karar doğrultusunda İsrail hükümeti, 50 Milyon Yeni İsrail Şekeli (Yaklaşık 11 milyon ABD Doları) değerindeki ilaç ve sağlık malzemesinin Filistin Özerk Yönetimi (FÖY) sağlık birimlerine hibe edecek. Kararla ilgili olarak İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hamas tarafından yönetilen FÖY hükümetine yardım etmek istemediklerini fakat Filistin halkının insani yardımdan mahrum kalmasına da göz yumamadıklarını açıkladı.
Olmert, hem evrensel ahlak hem de Yahudi dini gerekliliği açısından, İsrail hükümetinin zor durumdaki hastalara yardım etmeye kendini zorunlu hissettiğini belirtti. Karara göre İsrail hükümeti FÖY’deki sağlık birimleri ile doğrudan temasa geçerek gerekli ilaçların uluslararası kaynaklardan teminini sağlayacak. Alınan bu ilaç ve sağlık malzemeleri FÖY’e insani yardım yapmayı üstlenen uluslararası yardım kuruluşları aracılığıyla dağıtılacak. Bu işlemi takip edecek yardım kuruluşları Başbakan Olmert onayı ile İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz tarafından seçilecek.