Toplum`dan Haberler

Batya KEBUDİHergün aynı yemeği farklı mekanlarda yemekten bıktım diyenler, farklı bir lezzetle tanışma fırsatını sunan Why-B Maslak restoranın müdavimi olacaksınız…

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Salamon Bicerano’yu andık
Üç yıl önce aramızdan ayrılan Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Judeo Espanyol sayfası mimarı Salamon Bicerano ölümünün üçüncü yılına denk gelen 30 Mayıs Salı günü anıldı. Judeo-Espanyol lisanına birçok eser kazandırmış olan Bicerano’nun Or-Ahayim Hastanesi’nde gerçekleşen anma töreninde ailesi ve sevenleri hazır bulundu.

Sagol Ailesi’nin girişimi
İzmirli Sagol ailesinin girişimi ve desteği ile Yosef Sagol adına oluşturulan "Beyin araştırmaları doktora programı" ve "İnsan bilimleri ve sosyal bilimler doktora programı" adlı araştırma ve doktora tezleri programlarının açılışı 23 Mayıs Salı günü Tel Aviv Üniversitesi’nde gerçekleşti.
Söz konusu törende Tel Aviv Üniversitesi Başkanı Prof. İtamar Rabinovitch, Yaşam Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Yoel Kloog ve Keter Plastik Şirketi Başkanı Sami Sagol birer konuşma yaptılar. Ardından başarılarından dolayı bursa hak kazanan gençlerden biri "Alzheimer hastalığının beyinde yaptığı değişiklikler" ve üniversitenin İnsan Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Sholomo Biderman "Kişilik, beyin ve ruh" isimli  konferans verdiler.
Törene katılan davetliler bu anlamlı girişiminden dolayı Sagol ailesi adına Sami Sagol’u kutlayarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

Eytan Güleryüz dünyaya geldi
500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi  Başkan Vekili  Naim Güleryüz  ile İvet Güleryüz’ün torunları, Demir Celia Avigdor Güleryüz’ün 16 Mayıs’ta bir oğulları dünyaya geldi.
Güleryüz ailesini kutlar, minik Eytan’a sağlıklı uzun bir ömür dileriz.