UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor"

"Field Day" heyecanı19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleşen "9. Geleneksel Field Day" etkinlikleri; 16 Mayıs Salı günü Robert Kolej`in Plato alanında gerçekleşti.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Etkinlikte kız ve erkek öğrenciler  atletizm, uzun atlama, gülle atma, beyzbol topu atma da farklı kategorilerde yarışarak başarılı dereceler elde ettiler. Halat Çekme yarışları ve Uçurtma Şenliğinin ayrı bir renk kattığı günde,  Haz. Sınıfı öğrencilerinden Yücel Horman’ın beyzbol topu atmada 58.00 m ile yeni okul rekorunu kırdı. UÖMO Spor Koordinatörü Yusuf Güngördü: "Bu etkinlikte hedefimiz, öğrencilerimizin  atletizm ve diğer branşları  yaşayarak ve deneyerek görmelerini sağlamak" dedi.

İstanbul’a ziyaret
UÖMO Sosyal Bilimler Zümre Başkanı Fırat Güllü ile 22ᆯ Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve altı öğrencinin katıldığı Almanya Buxtehude gezisi gerçekleşti. 20ᆯ Mayıs tarihleri arasında bu kez 7. ve 8. sınıf öğrencileri Buxtehude’li konuklarını ağırladılar. Misafirlere uygulanan bir haftalık program pazar günü Büyükada gezintisiyle başladı. Pazartesi günü misafirlerle öğrenciler okulda tanışarak altı ayrı gruba ayrıldılar ve Cuma günü sunumunu yapması için bir konu verildi. Salı günü sabah Dolmabahçe Sarayı ve 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi  gezildi. Barınyurt’ta ki  öğlen yemeğinin ardından, akşamüzeri Ortaköy’de sinagog, cami ve  kilise ziyaret edildi. Çarşamba günü turistik bir gezi düzenlendi. Perşembe günü okulda film gösterimi ardından, Boğazda tekne turu ile veda partisi yapıldı. Cuma günüyse, verilen konuların sunumları yapıldı. Misafirlerin bir kısmı son günde dinlenirken, bir kısmı da Kapalı Çarşı’yı gezdi. Akşam tüm grup havaalanında buluştuktan sonra  birbirlerine veda ettiler.

Fen-Matematik
Yarışması’nda yenilik

Her sene Mayıs ayında UÖMO’da düzenlenen Fen-Matematik yarışması bu sene klasik formatından sıyrılarak daha eğlenceli ,daha aktif bir boyut kazandı.
Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Esra Sarı ile Matematik Bölüm Başkanı Berta Banana ve ekiplerinin önderliğinde organize edilen yarışmada sekiz guruba ayrılan lise öğrencileri; beş kat içerisinde, sekiz ayrı odayı üçer kere dolaşarak 24 soruyu 70 dakikada cevaplamaya çalıştılar. 
50 öğrencinin katıldığı yarışmayı en hızlı ve en çok soru çözen Elda Beruhil, Jessy Özlevi, Birsel Koncabahar, Rıfat Karaköy, Doris Hason  ve Silvyo Güzelbahar’dan oluşan  ekip kazandı. Şampiyon öğrenciler Fen ve Matematik Bölümü’nün yarışma için özel olarak tasarladığı tişörtlerini Amram Oditoryumu’nda yarışma sonrası yapılan ödül töreninde aldılar.