Los Paşaros Sefaradis ve Yarkin Group Ensemble Konseri

23 Mayıs Salı akşamı Barınyurt Kadınlar Kolu başkanlığı devir teslim töreni gerçekleşti.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

6 Haziran Salı akşamı Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü BS2 Oditoryumu’nda buluşalım...

2006 yılı İspanya ile İsrail Devletleri’nin diplomatik ilişkilerinin 20. yılı. Bu vesile ile her iki devletin temsilcileri tarafından değişik ülkelerde faaliyetler düzenlenmekte. Ülkemizde de İspanya Konsolosluğu ve Cervantes Enstitüsü ile İsrail Konsolosluğu ve Kültür Ataşeliği 6 Haziran  Salı gecesi saat 20:00 de bir etkinlik düzenlemekteler.
Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü BS2 Oditoryumunda yer alacak olan faaliyet her iki devletin konsoloslarının ve kültür işleri sorumlularının konuşmalarıyla açılacak olup daha sonra Sefarad Dünyası adındaki konuşması ile akademisyen Abraham Haim kürsüde yerini alacak.
İspanya ve İsrail Devletleri’nin ortak noktasını oluşturan Sefarad kültürünün Türkiye içindeki ve dışındaki temsilcileri olan Los Paşaros Sefaradis grubu 8 kişilik Yarkın Group Ensemble ve dev ekranda powerpoint sunumları ile Türk-Sefarad müziğinden örnekler verip yeni çıkan ve son haftalarda Joy FM gibi radyolarda sürekli dinlemeye başladığımız Las Puertas adlı double-CD’lerinin tanıtımını yapacaklar.
Bundan sonraki misyonlarının Sefarad kültürünü genç kuşaklara aktarmak olduğunu söyleyen Los Paşaros Sefaradis grubunun kurucuları Karen Şarhon ve İzzet Bana konser sırasında bu konuda da küçük sürprizlerin seyircileri beklediğini belirttiler. Yarkın Group Ensemble’ın Türkiye’nin en iyi müzisyenlerinden oluştuğunu vurgulayan Karen ve İzzet, konser sırasında CD’deki büyük orkestra aranjmanlarının aynen çalınacağını ve bu aranjmanları yapan İzi Eli’nin de orkestra elemanları arasında yer alacağını anlattılar. Son zamanlarda teknolojik yeniliklerden faydalanarak konserlerini powerpoint sunum eşliğinde yaptıklarını, Bilgi Üniversitesi’nin de teknolojik aksamının son derece yeterli olması sebebiyle de şarkı sözlerinin dev ekrana yansıyacağını ve böylece seyirci ile bütünleşip şarkıları hep birlikte söylemenin mümkün olacağını söylediler.
Gözlem Gazetecilik tarafından çıkartılan Las Puertas adlı CD’nin tanıtımına bütün okuyucularımızı bekleriz.