Bahar Panayiri geri döndü

28 Mayıs Pazar sabahı 08:30`da Ortaköy Etz-Ahayim Sinagogu farklı bir güne hazırlanıyordu. Yahudi dini takvimine göre yeni başlayan bir aya "Hoş geldin" duası için büyük bir hazırlık vardı. Roş Hodeş Sivan`dı karşılanan, çiçeklerle, balonlarla, şarkılarla. Önümüzdeki günlerde kutlanacak "Şavuot Bayramı"n

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ulus Özel Musevi Okulları’nda  gerçekleştirilen Bahar Panayırı  bu yıl da gençlerin spor ve eğlence dolu gün geçirmelerini sağladı

Lora KOHEN YANAROCAK

Ulus Özel Musevi Okulları gençlerin heyecanla bekledikleri  Bahar Panayırı’na  28 Mayıs Pazar günü tekrar ev sahipliği yaptı. Katılımcı gençler üç senenin ardından Ulus’ta tekrar eğlenceli bir gün  yaşadılar.
Okulun bahçeleri minderlerle kaplandı, çeşitli oyunlar yerleştirildi ve bahar panayırı ulusa geri döndü; eğlenceye kaldığı yerden devam edildi. Sabah saatlerinde  başlayan etkinlik, akşamüzerine kadar devam etti. Bu süreç içerisinde bir çok etkinlik, oyun ve turnuvalar düzenlendi. Bu sene öncekilere oranla daha fazla seçenek  vardı; turnuvalar daha çekişmeli geçti ve  gerçekten de çok eğlenildi.  Latin dansları, playstation oyunları, takı tasarımı ve tahta boyama  etkinlikleri panayıra  yeni dahil edildiklerinden,  fazla ilgi gördüler. Ayrıca futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi dallarında ödüllü turnuvalar düzenlendi. Spor turnuvaları okulun beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde yapıldı. Bir de panayırın en çok ilgi gören şişme panayır oyunları bölümü vardı. Canlı langırt oyunu da turnuvaların içine dahil edildi. Turnuvalar kızlar ve erkekler olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. Şişme panayır oyunlarının içinde canlı langırt dışında, şişme twister ve şişme basket de vardı. Şişme twister oyunu da bir yarışma halinde oynandı ve kazananlara ödüller verildi. Bunların yanında gün boyunca müzik yayını da yapıldı ve açık büfede yemek yenildi. Gün süresince açık büfeden  pizza, salata, falafel ve dondurma servisi yapıldı. Turnuvalar, etkinlikler ve ödüllü oyunlar saat 16.00 da tamamlandıktan sonra, sıra gösteri izlemeye gelmişti. Bahar panayırlarının vazgeçilmezi olan dans gösterileri bu sene de düzenlendi. Bahçede yapılan dans gösterilerini  gençlik derneklerinden Göztepe Kültür, Yıldırımspor ve Dostluk Yurdu  düzenledi.
Günün sonunda gençler Ulus’tan mutlu, eğlenmiş ve deşarj olmuş halde ayrıldı. Bahar panayırları,  gençleri bir araya getirmek  için en etkili yollardan biri olduğunu bir kez daha bize kanıtlamış oldu. Umarız üç senelik  aradan sonra geri dönen  panayır önümüzdeki bahar mevsiminde  de aynı eğlenceyi yaşatır.