DYD yelken açti

Dostluk Yurdu Derneği`nin düzenlediği "DYDYelken Kursu" 14 Mayıs Pazar günü saat 13.00`te Kalamış`ta start aldı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Eğitmenlerin tabiriyle "denizin tadını alabilmek için" yapılan – gezinin amacı, 10 Mayıs akşamı, dernek lokalinde organize edilen tanıtımı pratiğe dönüştürmekti. O akşam, İstanbul Yelken Kulübünün eğitmenleri yelkenciliğin başlıca kurallarını  ilgili  izleyici grubuna tanıttılar, meraklı katılımcıların sorularını yanıtladılar, heyecanlarını paylaştılar.
İstanbul Yelken Kulübü’nün deneyimli eğitmenleriyle çalışan katılımcılar. yelkenciliğin sanıldığı kadar zor ve yorucu bir spor olmadığını kavradılar ve dileyenler .12 saat süren temel yelkencilik eğitiminin ardından, isteyenler kurslara devam edip, İleri Seviye Yelkencilik diploması alabilecekler.
İstanbul Yelken Kulübü’nde, yelken sporu yapanların kullanabileceği değişik tekne sınıfları ve herkese hitap edebilecek kurslar var. Yetişkinler için Yelken ve Denizcilik Kursları (Her ay yeni bir kurs), Eğitmenli Tekne Kiralama (Bir grup arkadaş. Hem gezin, Hem öğrenin!), İş Çıkışı Yelken (Hafta arası, Akşamüstü işten çıkınca) ve İleri Yelkencilik Kursu (Yarışlara adım atın! Yatlara ekip olun!)
DYD Yelken kurslarına katılmak isteyenler dernek  sekreterliğine başvurabilirler.