Güvenlik Duvari`ndaki boşluklar terörü destekliyor

Geçen hafta Batı Şeria`dan Tel Aviv`e doğru yol alan bombacılar dokuz İsrailli`nin daha ölümüne neden oldular. Sınır polisi bu durumun Güvenlik Duvarı`ndaki boşluklardan kaynaklandığını dile getirdi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Batı Şeria’dan Telaviv’e sızan canlı bombalar geçen hafta dokuz İsrailli’nin daha ölümüne sebep oldular. Sınır görevlileri bu durumu, duvarın Kudüs çevresinde henüz tamamlanmamasına bağladılar.
Filistinliler kontrol noktaları dışında duvarın diğer tamamlanmamış boşluklarından kimliksiz bir şekilde elini kolunu sallayarak İsrail tarafına geçebiliyor. Sınır polisinin uyarılarına rağmen Filistin tarafından İsrail tarafında geçen kaçaklara rastlandığı göze çarpıyor.
Yetkililerin düşüncesine göre duvarın henüz tamamlanmaması terörü ve canlı bombacıları teşvik ediyor. Kudüs duvarındaki aksaklıkların sebebini Yüksek Mahkeme tarafından alınan kararlara da bağlıyorlar.
Güvenlik Duvarı’ndaki eksikliklerin büyük sorun yarattığını dile getiren Başbakan Sözcüsü Asaf Şariv, gelecek hafta bu konu için acil toplanacaklarını bildirdi. Geçen pazar günü Güvenlik Bakanı Moşe Dayan, meclise bir yasa teklifinde bulundu. Bu teklifte duvarın yıl sonuna kadar tamamlanmasını istediklerini bildirdi.