Toplum`dan Haberler

GKD`nin geleneksel Bahar KermesiGöztepe Kültür Derneği Geleneksel Anneler Günü ve Bahar Kermesi 10 Mayıs Çarşamba günü Sürmeli Oteli`nde yapıldı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Takıdan ev eşyasına, kadın giyimden ayakkabıya geniş bir ürün yelpazesinin sergilendiği günde en çok ilgiyi çeken kermes komisyonu hanımlarının bütün bir sene boyunca el emeği, göz nuru dökerek hazırladıkları birbirinden güzel çeyizlik eşyaların sunulduğu bölümdü. Katılımcılar Anneler Günü öncesinde ucuz ve kaliteli mallar almanın keyfini yaşarken tüm kermes çalışanları da böylesine yoğun bir katılımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

DYD’de devir teslim töreni
1 Mayıs Pazartesi günü Dostluk Yurdu Derneği’nde Hanımlar Komisyonu Başkanı seçimi gerçekleşti. Dernek Başkanı Selim Nahmias ve Başkan Vekili Ceki Karmona’nın da hazır bulunduğu günde Vivi Beskinazi Hanımlar Komisyonu’nun yeni başkanı oldu.
11 Mayıs Perşembe gecesi DYD lokalinde düzenlenen devir teslim töreninde görevini başarıyla tamamlayıp teslim eden Forti Barokas anlamlı bir veda gecesi yaşadı. Jojo Eskenazi ve ekibinin hazırladığı gecede Barokas’ın ailesinden ve dernekten birkaç kişi kendisi hakkındaki düşüncelerini paylaştılar. Eskenazi’nin esprili yorumlarıyla, neşeli anların yaşandığı törende söz alan Forti Barokas yaptığı konuşmada tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. DYD’yi bir gemiye benzeten Barokas yeni Başkan Vivi Beskenazi’yi sahneye davet etti. Beskinazi Hanımlar Komisyonu adına Barokas’a  plaket verirken, aynı zamanda Gençlik Komisyonu Başkanı Yasef Barokas ve Dernek Başkanı Selim Nahmias da birer plaket sundular.

İYD Anneler Günü’nü kutladı
11 Mayıs Perşembe günü İhtiyarlara Yardım Derneği’ndeki pansiyoner ve gönüllü üyeler  "Anneler Günü" nü derneklerinde kutladı. Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından iki hanımın sabah kahvesinde çocukları ile anneler gününü nasıl kutladıklarını konu alan bir skeç izlendi. Skeçte gittikleri gazinoda sahne alan çeşitli sanatçılar gönüllü üyeler tarafından canlandırılarak pansiyonerlere eğlenceli bir gün yaşatıldı.  Ardından  tüm gönüllüler tekrar sahneye çıkıp hep bir ağızdan şarkılar söyleyip dans ettiler. Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Darsa bir konuşma yaparak, günün hazırlanmasında emeği geçen tüm gönüllü hanımlara, sahne kostümlerinde kendilerine yardımı esirgemeyen Show Time’dan Vivi Politi’ye, müzik düzenlemeleri için Pixus Music’ten Vedat Şoef’e teşekkür etti. Daha sonra pansiyonerler, beyaz meleklere kalplerden oluşan birer buket sundular.