Or-Ahayim Hastanesi CNN Türk`e konuk oldu …

Or-Ahayim Hastanesi Vakfı Başkanı Jojo İllel ve Hastane Başhekimi Vedat Mizrahi, geçtiğimiz sene eğitime başlayan Kapadokya Yüksek Okulu`nu tanıtma amacıyla düzenlenen programda CNN`in konuğu oldular

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
CNN Türk’te yayınlanan Pozitif Eğitim programı geçtiğimiz hafta Kapadokya Yüksek Okulu Vakfı Mütevelli Heyetini ve bu yüksek okula destek veren kurum yöneticilerini konuk etti. Eğitim programlarının başarılı sunucusu Abbas Güçlü’nün yönettiği panelde Jojo İllel ve Dr.Vedat Mizrahi de Or-Ahayim’i tanıtma fırsatı buldular. Kapadokya Yüksek Okulu Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Murat Şengül, Alev Aratlı ve Ömer Faruk Berksan bir süreden beri önümüzdeki yıl açmayı planladıkları yeni bölümleri "Yaşlı Hasta Bakımı Eğitimi" için Türkiye’de bu konuda en deneyimli kurum olarak gördükleri Or-Ahayim Hastanesi yetkilileri ile görüşmeler yapmaktaydılar. Açılacak bu yeni bölüm ile birlikte Türkiye’de ilk defa eğitimi verilecek olan Yaşlı Hasta Bakımı (Geriatri)  öğrencileri,bu konuda Or-Ahayim Hastanesi’nin deneyimlerinden yararlanabilecek.
Programda söz alan Or-Ahayim Hastanesi Vakfı Başkanı İllel, 108 yıllık bir geçmişi olan hastanenin Türkiye’de geriatri konusunda çalışan neredeyse tek sağlık kurumu olduğunu, Türkiye’de yaygın bir kanı olan yaşlı hastalara evde bakabilmenin hastaya ve  ailesine zarar verdiğini vurguladı.
Programa katılan Kapadokya yöresi Belediye Başkan ve yöneticileri, Mimar Odaları ve Or-Ahayim Hastanesi ile birlikte projelerini hayata geçirme umudunda olduklarını dile getiren Alev Aratlı, destek veren tüm vakıf, kurum ve devlet dairelerine teşekkür etti. Program sonunda Başkan Jojo İllel, program yapımcısı Abbas Güçlü’ye hastanenin 100 yılını anlatan kitabı hediye etti.