"İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri"

Lora KOHEN YANAROCAKİzi Erbeş adını yaşatmak üzere ailesi tarafından yapılan İzi Erbeş Kültür ve Sanat etkinliklerinin 10.su geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Artık bir gelenek halini alan ‘İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. 10 Mayıs  Çarşamba günü, onuncusu düzenlenen bu etkinliğin sunumunu lise Edebiyat Bölüm Başkanı Tülay Gürler üstlendi. Tören, Gürler’in okuduğu, Yılmaz Erdoğan’ın Yaşama İhtimali adlı şiiriyle başladı ve Perla Erbeş’in konuşmasıyla devam etti. Erbeş konuşmasına önceki törenlerde okunan yazılardan bir derleme ile başladı ve şu sözlerle bitirdi: "Kıymetli konuklar, sevgili gençler ve çocuklar, hepinizi çok seviyorum; başarı, mutluluk, şans ve sevgi hayatınızdan hiç eksik olmasın." Okulun eski mezunlarından olan David Ojalvo’nun yaptığı  konuşmanın ardından ödüller yavaş yavaş sahiplerini bulmaya başladı.
Bu sene yarışmanın resim bölümünün konuları; ilk öğretim birinci, kademe için ‘masallar’ ve ilk öğretim ikinci kademe, lise hazırlık ve lise bölümü için de ‘efsanelerdi’. Kompozisyon ve şiir bölümlerinin konularıysa; lise hazırlık ve lise bölümü için ‘en güzel kelimem’ olarak belirlenmişti.
Bu tema ve konuda öğrencilere belli bir kısıtlama getirmeden, istedikleri bir kelime hakkında şiir veya yazı yazmaları sağlanmıştı. 
Resim dalında ilk öğretim birinci kademede mansiyon ödüllerini Habib Gerez; Verda Seneor, Ronit Asa ve Nitsona  Saporta’ya verdi. Ve yine ilköğretim birinci kademe üçüncüsü Rafi Birmizrahi, ikincisi Sinan Yenibahar ve birincisi İgal Silton Sinem ödüllerini Çetin Erbeş’ten aldılar.
Resim dalında ilk öğretim ikinci kademe mansiyon ödülleri; Suzi Asa, İgal Benşabat Levi ve Enis Bahar’a Dr. Seyfi İşman tarafından verildi. Şeli-Sami Erbeş ise ilköğretim ikinci kademe birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini verdiler. Üçüncülük ödülü Vedat Ruso, ikincilik ödülü Esin Ventura, birincilik ödülü ise Jasmin Hazan’a verildi.
Lise hazırlık ve lise bölümünün resim dalındaki üçüncüsü Selin Halfon, ikincisi Ece Bubahar ve birincisi Çağla Azgari ise ödüllerini Dora Kaneti’den aldılar.
Şiir ve kompozisyon ödülleri ise sadece lise hazırlık ve lise bölümüne verildi.Kompozisyon dalında jüri özel ödülünü İda-David Eskinazi, Umut adlı yazının sahibi Doris Hason’a verdiler. Yine kompozisyon dalında birinci, ikinci ve üçüncü olanlar ödüllerini Perla-Daryo Erbeş, İzzet Ancel, Süleyman Kazmira ve Eli Alalu’dan aldılar. Bu dalda üçüncü Zaman adlı yazısıyla Reysi Yasavul, ikinci Yazı adlı yazısıyla Sindy Şulam ve birinci Dünün Bugünün Hayallerin adlı yazısıyla Meyzi Kohen oldu.
Şiir dalındaysa jüri özel ödülünü Kleri Kapyas Barış adlı şiiriyle Nino Debahar’dan aldı. Bu bölümde üçüncü Sevgimiz Sayesinde adlı şiiriyle Beril Güzeloğlu, ikinci  O adlı şiiriyle Beri Azaryad ve birinci Zaman adlı şiiriyle Cesi Kohen oldu ve ödüllerini Moris Erbeş’ten aldılar.
Tüm ödüller sahiplerini bulduktan sonra tören sona erdi, ancak Perla Erbeş’in de konuşmasında söylediği gibi gerçekten de öğrenciler hep iyiye, güzele ve mükemmele ilerlediler. Bu günün sonunda konuklar, öğrenciler ve orda bulunan herkes şunu çok iyi biliyordu: Hayatta sevdiğimiz birini kaybedersek, onu yaşatmanın tek yolu sevmeye devam etmektir.