"500. Yil Vakfi Türk Musevileri Müzesi"ne Vakiflar Genel Müdürlü

Ester YANNİERGeleceğe yatırım yapan vitrinsiz bir kurum Mişne Tora. Kurum yetkilileri ile yeni oluşturulan Gençlik Komisyonu hakkında görüştük. Başkan Eli Meriç, 100. yılını geri de bırakmış Mişne Tora`nın yeterince tanınmamasından ve hala zihinlerde soruları olmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi 2006 Vakıf Medeniyet Yılı Sosyal İçerikli Projeler Yarışmasında ödüle layık görüldü. 2006 yılını Vakıf Medeniyet Yılı olarak ilan eden Vakıflar Genel Müdürlüğü topluma Vakıf şuurunun yeniden kazandırılması amacıyla bir dizi etkinlik öngördü. 
Bu bağlamda  düzenlenen ve yaşayan vakıfları model oluşturacak nitelikte projeler üretip uygulamaya yönlendirmek, örnek çalışmaları teşvik etmek ve başarılı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Uygulanmış Sosyal İçerikli Vakıf Projeleri Yarışması’na Türk Musevileri Müzesi projesiyle katılan 500. Yıl Vakfı ödüle  layık görüldü.
8 Mayıs Pazartesi günü,  Ankara’da Karayolları Genel Müdürlüğü salonunda düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile  birçok Bakan ve Milletvekilinin de katıldığı Vakıf Haftası açılış töreninde gerçekleşen ödül dağıtımı merasiminde plaket 500.Yıl Vakfı Başkan Vekili ve Müze Koordinatör ve Küratörü Naim Güleryüz’e verildi.