MotoGP`de Melandri Firtinasi...

İstanbul Park`da nefesler kesildi.. Muhteşem bir heyecana sahne olan Moto GP yarışında dolu tribünler önünde son turlarda yaşanan bir kaza herşeyi değiştirdi.. Melandri son turda yaptığı inanılmaz bir atakla İstanbul`da peş peşe 2. kez damalı bayrağa tek teker kaldırdı..

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
MotoGP İstanbul’a yakışıyor
İstanbul'da muhteşem bir yarış, MotoGP tribünleri dolduran 40.000'e yakın motorsporları tutkunlarına inanılmaz bir heyecan yaşattı..
Hava sıcaklığının 16, pist sıcaklığının da 23 derece olduğu GP'de son turda yaşanan bir kaza herkesi ayağa fırlatırken bir anda Melandri'den gelen atak heyecanı daha da katladı ve son tur İstanbul GP'sinde kimin zafare ulaştığını belirledi..
MotoGP'ye 14. sıradan başlayan Marco Melandri günün 3. GP'sinde bir İtalyan'ın zafere uzanmasını sağladı..
Honda pilotunun son turda muhteşem bir atağına sahne olan İstanbul GP'sinde çaylak Casey Stoner bu baskıya daha fazla dayanamadı..

Melandri’nin İstanbul rüyası
Moto GP'de son turda 2. sırada yer alan Pedrosa motorunun önünün kontrolünü kaybederek düştü ve arka sıralara düşmekten kurtulamadı.. Damalı bayrağa gazlayan Avustralyalı çaylak Stoner ise zirvede devam ettirdiği yarışta son virajlarda Melandri'nin atağına elinden geldiğince karşılık verdi ancak geçen yıl İstanbul'da şampanyayı patlatan Melandri Honda'sıyla bir kez daha damalı bayrağı geçmeyi başararak İstanbul rüyası yaşamaya devam etti..
Avustrayalı çaylak pilot Casey Stoner Honda ile 2. sırada yer alırken, A.B.D'li Nicky Hayden 3. sırada yer alarak şampiyonada 1 puan farkla zirveye yerleşti ve podyumu tamamlayan isim oldu..

Üçü de mutlu
Melandri:  "İstanbul'u gerçekten de çok seviyorum.. Çok zor bir yarış oldu çünkü 5. kademe arkadan yarışa başladım ve 14. sıradaydım.. Ama ışıklarla ile bilrlikte iyi bir çıkış yapmayı başardım.. Genç pilotlar gerçekten de çok hızlı ve gerçekten de muhteşem bir mücadele verdik.. Ben bu GP'yi kazandığıma inanmıyorum, çok mutluyum.."
Casey Stoner: "Bu GP'de diğer pilotlar ile bu kadar yüksek bir temopda nasıl yarışacağımı öğrendim.. Sürekli bir şeyler değişiyor ve çok hzılı olmak zorundasınız.. İnanılmazdı ve tam anlamıyla nefesim tükendi.."
Nicky Hayden: "Bir puanla da olsa şampiyonada zirveye yerleşmiş olmak çok güzel ve şu anda gurur duyuyorum.. Bir takım problemler yaşadık ve ön frenlerde bazı aksiliklker oldu ve sonuç olarak istediğim kadar çok yüklenemedim.. Ve önümdü yer alanlara da bakacak olursak ne kadar hızlı olduklarını görüyoruz.."
"Çok zor oldu" açıklamasını yapan Melandri bu konuda çok haklıydı..
Ancak Melandri'den daha da geride başlayan Dani Pedrosa oldu.. 16. sıradan start alan Pedrosa, Melandri ile muhteşem bir performans sergileyerek çaylak Stoner'ı 2 tur kala takibe almaya ve iyice sıkıştırmaya başladı..
Ancak İspanyol poilot motorunun önününün kontrolünü kaybederek düşünce Stoner ile Melandri arasında süper bir düello başladı.. Geçen Ekim'de İstanbul Park'da zafere uzanan Melandri son virajda yaptığı oldukça riskli atakla çaylak Stoner'ı geride bıraktı ve 0.2 saniyelik bir farkla damalı bayrağa uzandı..
İlk kez İstanbul'da pole pozisyonu elde ettikten sonra neredeyse ilk zaferine de ulaşma şansı yakalayan 20 yaşındaki Stoner "Nefesim tükendi ve adeta tutuldum kaldım ama kimlerle başa çıkmaya çalıştığımı da göçrdüm" diyerek ne kadar heyecanlı olduğunu dile getirdi..

Rossi-Doktor- savaşmayı hiçbir zaman bırakmıyor
Sıralamada Honda'nın ıslak pistte yaşadığı problemler ve Rossi'nin Yamaha ile yarattığı hayal kırıklığı, GP'nin ardından Honda için ortadan kalkarken, Doktor'un muhteşem performansıyla Yamaha'da sevinmeyi başardı..
Son şampiyon Valentino Rossi, her tur da gaza daha da yüklenerek rakiplerini bir bir geride bıraktı ve son olarak Toni Elias'ı da avlayarak 4. sırada yer almayı başardı ve 5 Honda'nın arasına Yamaha'sını sıkıştırdı..
Pole sahibi olan bir diğer çaylak Chris Vermeulen ise turlar geride kaldıkça gerilere düşmekten kurtulamadı ama cesur bir performans ortaya koyarak 7. sırada GP'yi tamamlamayı başardı..