Avrupa`nin en büyüğü CSKA...

Euroleague 2006`da şampiyon CSKA Moskova oldu.. Final maçında Maccabi Tel Aviv`i 73-69 mağlup eden Rusya temsilcisi, rakibinin 3. kez peş peşe şampiyon olmasına izin vermedi..

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
CSKA 1971'deki şampiyonluktan sonra, 35 yıl aradan sonra yine şampiyonluğa ulaştı..
Theodoros Papaloukas'un 18 sayı ve 7 asistlik performansı önderliğinde şampiyonluğa ulaşan CSKA, Maccabi'nin kupaya peş peşe 3. kez ulaşan 3. takım olma şansını da engellemiş oldu.. Bunu daha önce ASK Riga ve Jugoplastika Split takımları başarmıştı.
Öte yandan Papaloukas fianl maçının en değerli oyuncusu seçildi..
Bu zaferle birlikte 5. kez mutlu sona ulaşan CSKA, en çok kazananlar listesinde de Maccabi'yi yakalayarak 3. sıraya yerleşti..
Pini Gershon "Benim üçün bu art arda dördüncü Final Four olacak ve ben bunların son üçünü kazanmayı başardım. 2001 Suproleague şampiyonluğundan sonra iki sezon ara verdim. Şimdi ise, Maccabi ile art arda üçüncü kez kupayı kazanmak istiyorum. Fakat şunu da belirtmek gerekir ki Final Four’a yaklaşırken sadece ileriye bakmak gerekir. Kupaya odaklanmak zorundasınız. Final Four’un oynanacağı üç gün, herhangi bir şeyin olabileceği bir üç gündür. Sonuç oyuncuların, koçun ve o üç gün boyunca olabilecek herhangi bir şey tarafından değiştirilebilir. Ve bu, bizim takımımız gibi tecrübeli bir takım için bile kolay bir şey değildir. Final Four’un nasıl olacağını biliyoruz fakat bizim takımımızda da daha önceki senelerde bu tecrübeyi yaşamamış oyuncular var. Onlar için yeni ve çok heyecanlı bir tecrübe olacak. Fakat onların da çabuk uyum sağlaması için elimizden geleni yapacağız." düşünceleriyle sahaya çıktı
CSKA oyunu daha başta 13ǂ 'lık bir seriyle kopardı fakat İsrail temsilcisi toparlandı ve ilk devre 35ᆲ CSKA'nın üstünlüğü ile sona erdi..
Maccabi maçın bitmesine 8 dakika kala durumu 58ᇌ'ya getirdi.. Fakat CSKA'nın yıldız oyuncusu Trajan Langdon ve Matjaz Smodis'in uzun mesafeli atışlarıyla ortaya çıkan 10ǃ'lik seri Rusya temsilcisini bir hayli rahatlattı..
Kolay kolay teslim olmayan Maccabi skoru 71ᇙ'a taşısa da Langdon'un serbest atışları CSKA'ya 73ᇙ'luk galibiyeti getirdi.. David Vanterpool 16 sayı, Matjaz Smodis 12, Trajan Langdon 11 ve Aleksey Savrasenko 10 attığı 10 sayıyla galibiyete katkı yaptı..
Maccabi'de ise Will Solomon 20 ve Arnold ise 14 sayıyla oynadı..
Prag'daki Sazka Arena'yı dolduran 16,805 taraftar ve 500'e yakın medya mensubu, bu seçkin basketbol şölenine tanıklık etmiş oldu.