GKD`nin çocuk tiyatrosu gururu

İhtiyarlara Yardım Derneği Gençlik Komisyonu, pansiyonerlerinin karşısına bu sefer İYD-TOPSTAR adlı bir yarışmayla çıktı. 26 Nisan, İYD için yine birçok konuğun ağırlandığı güzel bir gün oldu. Cemaat Yönetimi ve İYD Yönetiminin, İstanbul Beyoğlu Belediyesi`ni İYD`de ağırlayıp olumlu tepkiler almas

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

16 Nisan Pazar günü Göztepe Kültür Derneği Çocuk Tiyatrosu’nun 7ᆟ yaş arası 57 oyuncusu "Mısır’dan Nasıl Çıktık" adlı müzikli danslı tiyatro oyununu  başarıyla sahnelediler.

Küçük oyuncular, 400 yıllık Mısır esaretinden kurtuluşu, içlerinde taşıdıkları inançla çıkılan özgürlük yolunu, Pesah Gecesi’nin özenle ve tüm özellikleriyle hazırlanmış Seder sofrasında bulunan sembol yiyeceklerin anlamlarını ve neyi anımsattıklarını yaşayarak canlandırdılar. Çocuk Tiyatrosu oyuncuları, oyun bitiminde çeşitli danslar yaparak seyirciye büyük bir coşku yaşattılar. Özellikle  2Lj yaş gurubu 10 minik çocuğun yaptığı Klüp dansı büyük beğeni topladı.

Ardından Lisya Saylağ herkesin bayramını kutlayarak, Rav Yeuda Leon Adoni’yi sahneye davet etti. Rav Adoni, Pesah Bayramı’nın öyküsünü bütün çocukların öğrenmesi gerektiğini ve bu oyunda rol alanların bu bayramı yaşayarak ve uygulayarak en iyi şekilde öğrendiklerini dile getirdi. Daha sonra GKD  Başkanı İsmail Bahar,  oyuncuları ve oyunun sahnelenmesinde emeği geçenleri tebrik ederken, ailelere de çocuklarını çalışmalara düzenli getirerek destek verdikleri için teşekkür etti. Aylin Petilon, Çiçek Menda, Donna Kasuto, Doris Hason, Elza Razon, Serena Veysi ve Sibel Beharti’nin yazdığı "Mısır’dan Nasıl Çıktık" müzikalinin yönetmenliğini Elza Razon, Yönetmen Yardımcılığını Çiçek Menda, Cina Özlevi, Doris Hason, Eti Romano, Serena Veysi, Sibel Beharti, Şeyda Zonana ve Tuna Pinhas üstlendi.

GKD Çocuk Tiyatrosu yetkilileri, seçme ve eleme yapmadan her çocuğa rol verdiklerini, Haziran ayı içinde sahnelenecek olan "Harika Çocuklar Anne ve Babalara Karşı" adlı yine müzikli ve danslı oyunun çalışmalarına başladıklarını belirttiler.