Toplumdan Haberler

İhtiyarlara Yardım Derneği Gençlik Komisyonu, pansiyonerlerinin karşısına bu sefer İYD-TOPSTAR adlı bir yarışmayla çıktı. 26 Nisan, İYD için yine birçok konuğun ağırlandığı güzel bir gün oldu. Cemaat Yönetimi ve İYD Yönetiminin, İstanbul Beyoğlu Belediyesi`ni İYD`de ağırlayıp olumlu tepkiler almas

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Giaccomo  Afnaim aramızdan ayrıldı
İtalyan Cemaati Onursal Başkanı  Giaccomo Afnaim 27 Nisan Perşembe günü vefat etti.
Afnaim yaşamı boyunca farklı kademelerinde görev aldığı  İtalyan Cemaatine 1974񮖥 yılları arasında   başkanlık yapmış  ve Barınyurt kurulmadan önce Matan Baseter’in  yardım dağıtımı için İtalyan Sinagogu’nun arka bölümünü  kurumun servisine açmış, böylece derneğe büyük yardımı dokunmuştu. Afnaim bir çok dernekte görev almıştı.
Giaccomo Afnaim, 28 Nisan Cuma günü İtalyan Sinagogu’nda, ailesinin ve sevenlerinin hazır bulunduğu  dini cenaze töreninin ardından  son yolculuğuna uğurlandı.

YSK’da Enver Yalçın Hoca ile
vücut egzersizleri
Yıldırımspor Kulübü’nde  her hafta gerçekleşen eğitim seminerlerinin bu haftaki konuğu Enver Yalçın Hoca idi. Fitness, pilates ve yoga-fit konularında uzmanlaşmış olan Enver Hoca seminerde bilgilerini paylaşmanın yanı sıra uygulamalı olarak da katılımcılara çeşitli teknikler öğretti. Yalçın önümüzdeki yaz sezonunda YSK Büyükada tesisinde eğitmenlik yapacak.


İzmir Sinyora Sinagogu
ibadete açıldı

22 Nisan  Cumartesi günü Sinyora Sinagogu yeniden ibadete açıldı. İzmir'in en eski ve en güzel sinagoglarından biri olan Sinyora, özgün şekli korunmasına büyük bir özen gösterilerek restore edildi. Başta Sara Pardo olmak üzere, İzmir'de birçok kişi bu işe el vermiş, yardımseverler de bu kalıcı ve anlamlı çalışma için maddi desteklerini esirgemediler.
Leon Hakim'in hazanlığını üstlendiği sabah duası büyük bir katılımla gerçekleşmiş, daha sonra sinagogun bahçesinde birlikte kahvaltı edildi.

Rafael (Riri) Roditi vefat etti
İzmir'de uzun yıllar cemaat ve kurumlarda görev almış, alçakgönüllülüğü ve sevecenliğiyle herkesin saygı ve sevgisini kazanmış Rafael (Riri) Roditi, 8 Nisan günü, büyük bir katılımla gerçekleştirilen dini törenin ardından  toprağa verildi. İzmir Cemaati, onun eksikliğini her zaman duyacağı belirtilirken, Roditi ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Ataşlar filmi gösterimi
Kara Kare Film Haftası'nda gösterilen filmlerden, yönetmenliğini Elliot Berlin ile Joe Fab'ın yaptıkları Ataşlar – Paperclips filmi, seyredemeyenlerin arzusu üzerine 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde tekrar gösterilecek.
Ayrıntılı bilgi için (0212) 2926333 – 2926334 numaralı telefondan başvurabilirsiniz.

Doli Venturero vefat etti
Bursa Cemaat Başkanı Ezra Venturero’nun eşi Doli Venturero aramızdan ayrıldı. 1 Mayıs Pazartesi günü Bursa Geruş Sinagogu’nda cenaze töreni gerçekleşen Doli Venturero’nun ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.