Hasköy`de Yildizlar Geçidi

İhtiyarlara Yardım Derneği Gençlik Komisyonu, pansiyonerlerinin karşısına bu sefer İYD-TOPSTAR adlı bir yarışmayla çıktı. 26 Nisan, İYD için yine birçok konuğun ağırlandığı güzel bir gün oldu. Cemaat Yönetimi ve İYD Yönetiminin, İstanbul Beyoğlu Belediyesi`ni İYD`de ağırlayıp olumlu tepkiler almas

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Gün geçtikçe kadrosunu genişleten İYD Gençlik Komisyonu, pansiyonerleri, gündelik yaşamlarından uzaklaştırıp, onlara keyifli dakikalar yaşattırıyor.
Gençler, 26 Nisan Çarşamba akşamı sundukları İYD Topstar yarışma programıyla yine ses getirdiler. Program Ladino şarkılarla başladı. Solistler Tracy D. Aziz, Edna Gözcü ve gitar performansıyla  Albert D. Aziz’in yorumladıkları şarkılara pansiyonerler eşlik ettiler.
Eski aşklar ve günümüz aşkları farklı şekilde yansıtıldı. İlki Üsküdar’a Giderirken şarkısıyla Verda Kohen ve Nedim Susar tarafından, ikincisi ise komik skeçleriyle Heymi Yensarfati ve Semih Saltos tarafından sunuldu.  Sunucu Mete Muğrabi, program akışı boyunca sahnedeydi. İlk olarak sahneye Jojo Gözcü davet edildi. Gözcü pansiyonerleri de, diğer konukları da özellikle Pesah geleneklerinden bahsederek kahkaya boğdu; birçok pansiyoneri sahneye alarak anılarını paylaşmalarını sağladı. Sonrasında sahneyi ilk Sibel Güner, Bülent Ersoy tiplemesiyle, pansiyonerle "Sefam Olsun" şarkısını seslendirdi.  İYD geçmiş dönem Başkanı Moiz Aziz ise Pavarotti tiplemesiyle  ortamı daha da  neşelendirdi. İbrahim Tatlıses’i Gençlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Semih Saltos canlandırdı. Mezdeke dans grubu kızları  Şela Göktürk, Sibel Güner ve Verda Kohen  pansiyonerleri dansa davet ederek havayı  hareketlendirdi. Zeki Müren’in Büyüleyen Gözler şarkısıyla sahne alan Gençlik Komisyonu Başkanı Heymi Yensarfati, konuklar tarafından beğenilerek,  bir kez daha performansının sergilemesi istendi.
İYD Topstar’ın başlangıcında pansiyonerlere üzgün suratlı siyah, gülen suratlı yeşil kartlar verildi ve gençleri oylamaları istendi. Pansiyonerler her bir performanstan o kadar keyif aldılar ki, hep yeşil gülen suratlı kartlar gösterdiler. Yarışma sonunda pansiyonerlerle birlikte sahnede bir koro oluşturuldu ve fasıl şarkıları söylendi. İYD Başkanı Hayim Küçük ise konuşmasıyla gençleri daha da motive etti.
Gece bitiminde sahnede ve sahne arkasında görev alanlara, ekibin danışmanı, Viki Özromano’ya, Pixus Müzik’e, kıyafetler için Show Time- Vivi Politi’ye, katılımcı dernek üyelerine  teşekkür edildi.