Or-Ahayim Hastanesi`ne anlamli ziyaret

Rav Nafi Haleva`nın başlattığı ve Ortaköy Sinagogu`nun bütünleştiği Hesed Projesi Ortaköy Cemaati Yönetim Kurulu ve yahidler tarafından destek görmeye devam ediyor. Purim Bayramı ile birlikte Barınyurt`ta başlayan bu iyilikseverlik hareketi Pesah Bayramı ile diğer kurumlarla birlikte devam etti.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Proje kapsamında Yetimleri Koruma Derneği ve Öğrencilere Yardım Derneği bünyesindeki 150 öğrenciye kitap gönderildi.  23 Nisan Pazar sabahı ise yaklaşık seksen kişilik bir grup  özveri sadakat ve iyilikseverliği temel ilke edinmiş olan Or-Ahayim Hastanesi’nin ziyaret etti. Konuklar Hastane Vakfı  Başkan Vekili Elyo Medina tarafından karşılandılar. Birlikte yapılan kahvaltıda bir konuşma yapan  Ortaköy Sinagogu Vakfı Başkanı Mois Kohen, hastalara gerekli özel ilgi ve alakayı göstermeyi bir ilke edinen Or-Ahayim Hastanesi’nin öneminden bahsetti. Ardından  Terapi Odası’nda hastalarla bütünleşen ve şarkıları ile moral veren yahidler, özel hazırladıkları hediye paketlerini vermek üzere hastaların odalarını giderek, sohbet ettiler.
Hastane midraşında Rav Nafi Haleva tarafından şifa duası okundu. Başkan Mois Kohen cemaat idare heyeti adına hastalara acil şifalar diledi; görev yapan doktorları ve tüm hayırseverleri kutladı. Hastane yönetimi, ziyaretin daima hatırlanması için yahidleri  bir plaketle onurlandırdı.
Anlamlı ziyaret sonrası birlik ve beraberlik adına tüm yahidler Kilyos’a pikniğe gittiler. Katılımcılar  Hesed Projesi’nin gelenekselleştirme arzusunu  dile getirdiler