Dostluk Yurdu Derneği haberleri

Rubi ASAHolokost`u anma etkinlikleri kapsamında 27 Nisan günü Amram Oditoryumu`nda bir Holokost kurtulanı olan Ruth Fayon kamplarda yaşadığı acı olayları bizlerle paylaştı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yelken kursları: Dostluk Yurdu Derneği bir ilke daha imza atarak yelken kursları açıyor. İlgilenenler dernek lokalinde alacakları bir kurs sonrası organize edilecek yelkenlilerle denize açılıp eğitim alacaklar. Daha sonra oluşturulacak ekiplerle Dostluk Yelken Team kurulacak ve yarışlara katılmak konusunda antrenmanlar başlayacak. Dernek yetkilileri Türkiye’nin tanınmış yelkencileri eşliğinde Marmara’ya yelken açmak isteyenleri kayıt yaptırmaya davet ederken, bu fırsatı kaçırmamaları ve değerlendirmeleri konusunda da uyarıyorlar.
Kapanış faaliyeti: 24 Nisan Pazartesi günü DYD Hanımlar Komisyonu bir kapanış faaliyeti düzenledi. Başkan Forti Barokas’ın yaptığı konuşmanın ardından dernekte gerçekleşen nişan, düğün, vijola gibi faaliyetlerin, minik ve genç partilerinin, jimnastik, dans, briç ve İngilizce derslerinin görüntülerinden oluşan barkovizyon gösterisi sunuldu. Faaliyet öğretmenleri Rav İzak Alaluf, Cilda Koncabahar, Lika Konfino, Mirey Çavlı, Meri Pardo ve Yuri’yi sahneye davet eden  Barokas kendilerine teşekkür ederek birer anı sundu. Gün dans eğitmeni Yuri ve öğrencilerinin dans gösterisiyle devam etti.