6. Sevgiyle El Ele Sanat Festivali

"6. Sevgiyle El Ele Sanat Festivali" 30 Nisan Pazar günü İş Sanat Kültür Merkezi`nde kalabalık bir izleyici topluluğunun katılımıyla gerçekleşti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ulus Özel Musevi 1. Karma Ana ve İlköğretim Okulu’nun bu yıl ev sahipliğini yapmış olduğu festivale her yıl olduğu TED İstanbul Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu,  Özel Aramyan Uncuyan Ermeni İlköğretim Okulu, Özel Fener Rum Lisesi  katıldı.
Farklı din ve kültürlerden çocukların el ele omuz omuza, müzik, resim, şiir ve kompozisyonlarla gerçekleştirdikleri festival bu yıl izleyenlere çok duygulu anlar yaşattı.
Festivalin mesajının her dört okulun öğrencileri tarafından daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla önce, 16 Kasım 2005 tarihinde  Ortaköy’de buluşan öğrenciler; İstanbul’un bu güzel tarihi semtinde yan yana bulunan Sinagog,  Rum ve Ermeni Kiliseleri ile Camii’yi  gezdiler. 
Gezi esnasında ziyaret edilen her ibadethanede çocuklar, kendi din ve kültürleri hakkında arkadaşlarına açıklamalarda bulundular ve bu yılki festivalin temasını hep birlikte tartışıp düşünerek belirlediler:
"Kültürler Farklı, Düşünceler Bir: Elele Daha Güzel Bir Dünyaya!”
Aylar boyunca tüm okulların öğrenci ve öğretmenleri tıpkı bu anlamlı slogandaki gibi el ele verip 30 Nisan  tarihindeki görkemli geceyi hazırladılar.
Gece saat 18:00’de aylar boyunca birlikte hazırlanan resimlerin ve şiirlerin sunulduğu bir sergi ile başladı.UÖMO Müdürü Filiz Çağlar’ın hoş geldin konuşmasının ardından,  katılımcı okulların koroları sıra ile kendi dillerinde dörder şarkıyı sundular. Ev sahibi sıfatıyla 4. sırada sahne alan Ulus Özel Musevi 1. Karma Ana ve Ilköğretim Okulu Korosu, müzik öğretmenleri Emine Çolak’ın yönetiminde sırası ile:
Hineh Ma Tov
Eliyahu Hanavi
Zricha Shkiah
Reiach Tapuach
Adlı şarkıları seslendirdi. Her dört okulun  öğrenci ve öğretmenlerinin neşe ve heyecanları kısa zamanda salona da yansıdı. Farklı okullardan çocukların yan yana birlikte mikrofonları bir birlerine uzatarak sundukları şiirler, kısa zamanda işbirliğinin  ve kardeşliğin dininin ve ırkının olmadığını, paylaşılan neşe ve sevginin tükenmeyip kat kat çoğalıp yansıyacağını hepimize bir kez daha hissettirdi.
Geceye katılan bütün koroların hep birlikte o gece için oluşturulan orkestra eşliğinde  sundukları şarkılar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Gecenin sponsorluğunu üstlenen Acıbadem Hastaneleri ve Türkiye İş Bankası yöneticilerine, her dört okulun müzik, resim ve Türkçe öğretmenleri ile Okul Müdürlerine sunulan plaketlerden sonra öğrenciler yorgun ama mutlu olarak gelecek sene bir başka etkinlikte buluşmak üzere dostça ayrıldılar.
Eminiz ki, Alberto Modiano ve Dijital Video tarafından gece boyunca görüntülenen ve kaydedilen festival bütün katılanların unutulmaz bir gece geçirmelerine vesile oldu.